Annonce
Esbjerg

Studerende gav lokal virksomhed noget at tænke over

Virksomheden fik konkrete forslag ud af de 36 timers innovationscamp. Pressebillede

Esbjerg: 60 studerende fra fire uddannelser på Erhvervsakademi SydVest (EASV) har været samlet til en såkaldt innovations-camp, hvor de på 36 koncentrerede timer arbejdede med løsninger på en konkret udfordring stillet af virksomheden Blaaholm. Det fik både de studerende og virksomheden konkret udbytte af.

Blaaholm havde stillet de studerende en kompleks opgave, som handlede om optimering af en svejsemaskine. I anledning af innovations-campen blev maskinen fragtet til EASV og installeret, så de studerende kunne få fingrene helt ned i udfordringen.

- Innovation og iværksætteri er en del at læringsmålene på uddannelserne. Det er vigtigt, at de studerende med forskellig baggrund lærer at arbejde sammen om kreativitet og innovation. Det er den virkelighed, de kommer ud til, og det giver et frirum til at tænke alternative og nye løsninger på en konkret problemstilling i samarbejde med en virksomhed, fortæller lektor på EASV Byggeri og Teknologi, Mogens Præst-

De studerende kom fra uddannelserne Driftsteknolog Offshore, Teknisk Manager Offshore, Produktionsteknolog og Bygningskonstruktør.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce