Annonce
Kolding

StudiebyFestival er klar med første navn

Den 20-årige danske sangskriver Alexander Oscar medbringer hits som Complicated og Number, når han optræder ved Kontur StudiebyFestival i Kolding fredag 6. september. Pressefoto

Kolding: Når det bliver tid for Koldings studerende på de videregående uddannelser at finde bøgerne frem igen, så kan de glæde sig over, at Kolding igen i år byder dem velkommen til studiestart med Kontur StudiebyFestival.

Det sker fredag 6. september fra kl. 16 til 23 på pladsen foran SDU Kolding. Foruden koncerter med forskellige navne kan man også opleve installationskunst, hyggelige loungeområder og spise sig mæt i streetfood.

Det er de studerende, som selv har været med til at bestemme indholdet af årets StudiebyFestival via workshops, hvor de har haft mulighed for at komme med deres gode idéer til både musikprogrammet og aktiviteter på pladsen.

Og allerede nu er festivalen klar til at afsløre det første navn på plakaten. Det bliver den 20-årige danske sangskriver Alexander Oscar, der medbringer hits som Complicated og Number.

Kontur StudiebyFestival er gratis at deltage i og alle er velkomne til koncerten, uanset om man er studerende eller ej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Kolding

Fynslund gør klar til LAN-party

Annonce