Annonce
Tønder

Stuk i Toftlund testede alle elever for corona for at forebygge smitte

Dennis Christensen og Maria Hamid fra 8. x. på Stuk blev testet for corona 19.10.2020. Foto: Nina Møller
Mandag fik Stuk testet alle elever på skolen. Hellere være på forkant, nu hvor eleverne har været på efterårsferie og sammen med andre.
Annonce

Tønder: Region Syds gule Covid19-bus holdt i skolegården på Stuk i Toftlund forleden. Alle skolens elever blev nemlig testet for corona, for at forebygge smitte, efter eleverne kom tilbage fra efterårsferie.

Turen ind til vatpinden i halsen var stille og rolig i forhold til den stemning, der var pisket op. Det syntes to elever fra 8. klasse på Stuk i Toftlund.

- Jeg troede, det var slemmere; at det ville gøre ondt, eller jeg fik kvalme, siger Dennis Christensen på 14 år, som går i 8. x.

Klassekammeraten Maria Hamid synes heller ikke, at testen var noget at tale om.

- Der var bygget lidt for meget spænding op omkring det. Folk sagde: Tænk, hvis jeg kaster op,  siger hun med et smil.

Annonce

Forsigtighed og forebyggelse

Mandagens coronatest var forebyggende. Mange af eleverne har været sammen med andre og nye mennesker i efterårsferien - og kan være blevet smittet.

- Vi tester alle for at vise, at vi tager det her seriøst, og for at vise samfundssind. Der er også signalværdi i at vise, at vi er opmærksomme på corona, siger rektor Morten Thorndal.

Han synes ikke, at totaltestningen er noget overdrevent tiltag.

- De kan have været i nærkontakt med smittede i ferien, og de kommer til at gå meget op og ned ad hinanden på skolen. Vi har lukket ned for overnattende gæster og for fester. Det er et meget stille liv, medgiver han.

Skolen har kun haft to tilfælde af corona i uge 40, hvor ledelsen lukkede gymnasieafdelingen i fra tirsdag til fredag.

- Vi lukkede hele afdelingen, for at være ekstra forsigtige. Det er også grunden til, at vi har fået coronabussen ud i dag. Der er et tæt miljø på skolen, hvor 40 gymnasieelever ud af de 100 bor på skolen, og vi har 20 kostskoleelever fra 7. klasse op til 10., fortæller rektor Morten Thorndal.

Annonce

En ny hverdag

Corona har sat sit præg på skolens liv. Det mærker de to 8. klasses-elever, som begge synes, det er fint, at alle skal testes.

- Især fordi folk har været spredt i ferien og man ved ikke, hvor de har været, siger Maria, som selv droppede en Halloween-fest i ferien.

Maria og Dennis bider mærke i, at fester er fortid, og man ikke kan være så tæt med hinanden længere. Hverdagen er påvirket meget af coronareglerne.

- Vi har været vant til at kunne kramme. Nu må vi ikke være ved hinandens klasseværelser. Jeg tror heller aldrig, jeg har sprittet hænder så meget, siger Maria.

Men på en eller anden måde er mundbind, afstand og de kvalte kram blevet en ny normal.

- Hvis det bliver ved, så tror jeg, man vænner sig til det, siger Dennis.

Stuk - Sønderjyllands gymnasie, grundskole og kostskole

Stuk står for studenterkursus. Skolen har tre afdelinger og i alt 200 elever.  De 100 elever går på den to-årige STX (alternativ til 3-årige STX). Skolen har et mellemtrin fra 4.-6. klasse og en gymnasieforberedende overbygning fra 7. - 10. klasse.

40 ud af de 100 STX-elever bor på skolen, og det gør også 20 elever fra årgang 7.-10. klasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

Annonce