Annonce
Tønder

STUK-studenter sprang op i hestevognen

- Dig dér, du skal herover og stå, kommanderede fotografen, da de 37 studenter fra STUK onsdag mødtes for at få taget et gruppefoto og køre i hestevogn. For mange af studenterne venter der nu mange fester, fritidsarbejde - og et sabbatår. Foto: Martin Franciere
37 STUK-studenter fejrede onsdag deres nyerhvervede huer med hestevognskørsel i Toftlund by. Før studenterne hoppede ombord i de to vogne, kom rektor med et godt råd og et par konstateringer.

TOFTLUND: Som på resten af landets uddannelsesinstitutioner, sprang også eleverne fra studenterkurset i Toftlund, STUK, onsdag ud som studenter med røde bånd om den hvide hue.

De sidste eksamener er netop overstået, og onsdag var det så tid for den obligatoriske rus-tur i hestevogn rundt til byens stolte forældre, der typisk byder på lidt køligt til halsen i form af bobler eller pilsnere i en lind strøm - og lidt salt eller sødt til at holde væskebalancen og blodsukkeret i rette niveau.

Inden de 37 studenter kunne sætte sig op i de hestetrukne vogne, havde STUK-rektor Morten Hansen Thorndal et par konstateringer og velmenende råd til de unge mennesker.

- Stort til lykke med jeres eksamen. Det kan I alle være stolte af. I har klaret jer godt, og der er givet mange høje karakterer, sagde rektoren, før han kom med et par gode råd. Dem vender vil tilbage til sidst i artiklen.

Annonce
Stort til lykke med eksamen. Det kan I alle være stolte af. I har klaret jer godt, og der er givet mange høje karakterer.

Morten Hansen Thorndal, rektor på STUK, til de nyudsprungne studenter.

Vikar i børnehave

Jonas Nielsen fra 2. b sluttede eksamen tirsdag i faget Almen Studieforberedelse. Forinden har han slidt sig gennem to mundtlige og fire skriftlige eksamener. Nu står den så på fest og farver, inden han kaster sig over et sabbatår med et midlertidigt job og masser af rejser.

- Jeg vil gerne rundt i verden, men mest i Europa, siger Jonas Nielsen, der startede på STUK i 8. klasse og med sine egne ord blev hængende lige siden.

- Jeg kom for at prøve noget nyt, og så fortsatte jeg bare.

Også de to studenter, Emma-Kirstine G. Lund og Kathrine Skjøth, har tænkt sig at tage et sabbatår, men i modsætning til Jonas Nielsen, ved de allerede nu, hvad de skal lave.

- Vi skal have et sabbatår, hvor vi skal arbejde som vikarer i børnehaven på Rolighedsvej.

Strabadser fortsætter

Som allerede skrevet, endte strabadserne for de 37 studenter ikke med de overståede eksamener. Onsdag fortsatte de i heden - nu med en rundtur med fem-seks stop undervejs, hvor der kunne blive tanket godt op under vesten.

Det fører os tilbage til rektor Morten Hansen Thorndals velmenende råd:

- Husk at passe på hinanden, og husk at tage solcreme på!

Morten Hansen Thorndal kunne meget vel have tilføjet: Husk at drikke rigeligt med vand! Men det er nok først torsdag morgen, at de unge finder ud af det.

Torsdag fortsætter strabadserne for STUK-studenterne, der nu i bus vil besøge forældre, for at blive trakteret.

Spørgsmålet er, om de bobler studenterne blev præsenteret for i pejsestuen faldt på et tørt sted, eller om der i forvejen var fyldt op i mavserne? De fleste glas blev dog tømt. Foto: Martin Franciere
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Annonce