Annonce
Varde

Stutteri fra Varde fik kåret forbundets første elitehoppe

Elitehoppe Malea på 5 år til fremstillingen og fremviser er Camilla Kragh. Foto: Sara Schou
12 haflingerheste fra Fredensberg Hestecenter ved Varde blev forleden stillet til kåring i det danske avslforbund - heraf fik en af hopperne titel som Elite, og det er første gang, det sker på dansk grund.

Varde: Siden 2009 har Stutteri Fredensberg ved familien Kragh i Varde avlet heste af haflingerracen, den lille rødgyldne robuste tyrolerhest med hvid man og hale.

Forleden var der kåring i Dansk Tyroler Haflingeravl, DTH, og her stillede Stutteri Fredensberg med hele 12 heste, som alle fik flotte bedømmelser. En af dem skilte sig dog helt særligt ud, nemlig hoppen Malea, der blev kåret som Elitehoppe. Det er første gang i Dansk Tyroler Haflingeravl, at en hoppe opnår så høje point.

Stutteri Fredensberg købte Malea som syv måneder gammel på den årlige aktion på Fohlenhoff, Ebbs, i Østrig. Hun opnåede ved kåringen i Danmark 7,9 point og bestod både sin ride- og køreprøve. Med den flotte kåring er Malea nu også udtaget til verdensvinderudstillingen 2020 i Østrig. Verdensvinderudstillingen holdes hvert femte år.

For at opnå titlen som Elite, skal hoppen bestå egnethedstest, hvor den både rides af egen rytter og en fremmed rytter, ligesom den skal køres for vogn i enspand. Derudover skal den opnå 7,9 point i eksteriør og bevægelse.

Annonce
Elitehoppe Malea på 5 år til køreprøven og hjælper er Henning Nissen.Kusk er Helene Kragh. Foto: Sara Schou

Bedste danskavlede hoppe

Der var flere ting at fremhæve ved kåringen i DTH, blandt andet kunne Stutteri Fredensberg også bryste sig af at have avlet dagens bedste danskavlede hoppe, Candis af Fredensberg, der nu er ejet af Inge Lindholm-Clausen og Kim Remmer Frederiksen. Candis opnåede 7,6 point og stor ros i rideprøven.

Stutteriets unge 3-års hingst, Major af Fredensberg, klarede desværre ikke kåringen, han blev skilt fra med kun et point fra nåleøjet. Han fik dog flotte kommentarer med på vejen i sin egnethedstest, og der er derfor store forventninger til ham i sporten.

Stutteri Fredensberg avler selv to føl hvert år samt henter årligt to føl i Østrig for at få nyt blod til avlen. Ved siden af Stutteri Fredensberg driver familien også opstaldning på Fredensberg Hestecenter og Team Fredensberg Rytterklub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Danmark

Live: Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Annonce