Annonce
Indland

Styrelse ophæver viruskarantæne for hjemvendte danskere

Hjemmekarantæne for de danskere, der som de første blev evakueret fra Hubei-provinsen, er blevet ophævet.

I disse dage ophæves hjemmekarantænen for de første hjemvendte personer, der kom tilbage til Danmark fra Hubei-provinsen i Kina, der er ramt af et udbrud af virusset corona.

Annonce

I forbindelse med udbruddet blev danskere og borgere med dansk opholdstilladelse hentet hjem til Danmark.

De første hjemvendte personer landede i Roskilde Lufthavn henholdsvis den 1. februar og den 3. februar. Her tog overlæger fra Styrelsen for Patientsikkerhed imod dem og foretog en konkret risikovurdering.

De blev alle anbefalet at komme i hjemmekarantæne. Det skete ud fra Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Siden har styrelsen været i daglig kontakt med de hjemvendte.

- Vi har været i kontakt med alle de hjemvendte og fortalt dem, at de nu ikke længere er i risiko for smitte med ny coronavirus, siger Anne Hempel-Jørgensen, overlæge hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

- De var alle meget glade og lettede over, at de nu kan færdes frit, som de plejer og begynde deres hverdag igen med skole, arbejde og sociale arrangementer. Alle er raske og har det godt, tilføjer hun.

Hjemmekarantænen varede 14 dage. Personer i hjemmekarantæne skal opholde sig derhjemme og blandt andet måle deres temperatur dagligt.

Det skal ske for at sikre, at der ikke udvikles feber, som er et symptom på smitte.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce