Annonce
Trekantområdet

Styrelse sender igen stort beløb til demens-hjælp i Fredericia

Frivilligcenter Fredericia har fået 308.000 kroner fra Sundhedsstyrelsen til en ekstra indsats for demensramte og deres pårørende. Det fejredes med hjemmebagt æblekage. Foto: Peter Friis Autzen
De frivillige troede næsten ikke deres egne øjne: Helt uden forventning havde de ansøgt om godt 300.000 kroner.
Annonce

Fredericia: For anden gang på få måneder er det lykkedes Frivilligcenter Fredericia at "score" penge til ekstra indsatser til støtte for Fredericias demensramte og deres pårørende i Demensfællesskabet.

Denne gang sender Sundhedsstyrelsen 308.000 kroner af sted til Fredericia, hvor de blandt andet skal bruges på musikterapi, foredrag og socialt liv.

- 308.000 kroner er dæleme mange penge. Vi er vildt overrasket, siger centerleder Louis Lindholm.

I begyndelsen af juli sendte styrelsen 208.000 kroner til Fredericia. Så i alt har centeret på bare fire måneder modtaget godt en halv million kroner til formålet. Og fordi hovedparten af arbejdet bæres af frivillige, rækker pengene meget langt.


Over en halv million kroner! Det gør en kæmpe, kæmpe forskel.

Louis Lindholm, centerleder


Centeret havde søgt om 320.000 kroner fra en særlig pulje, men fik altså "kun" tilsagn om 308.000. Det var sekretær Charlotte Stenør Mikkelsen, der stod for at få ansøgningen udformet.

- Styrelsen syntes blandt andet, at kuvertprisen på nogle middage skulle sættes lidt ned. Derfor sender de "kun" 308.000 kroner. Det går nok, siger Hans-Jørgen Mathiasen, der er frivillig i Demensfællesskabet.

Pengene bliver brugt ved lokale leverandører, lover Louis Lindholm.

Annonce

Tur-cykler på vej

Så snart pengene tikker ind på kontoen, skal de ud at arbejde. Der er nemlig knyttet en tidsfrist til pengene, som skal være brugt inden maj 2021.

- Men med 400-500 kendte demensramte i Fredericia er der også rigtig mange at bruge pengene på, siger Jonna Lorentzen Bøttern, der er frivillig og har været tilknyttet Demensfællesskabet, siden hendes demente far døde for et par år siden.

Det skal de 308.000 kroner bruges til:

  • Et foredrag
  • Syv middage for ti personer på Postgården for demente og pårørende
  • Miniferie for demente og pårørende
  • Musikterapi med indkøb af højskolesangbøger og udstyr
  • Fire specialcykler

Pengene fra seneste pulje er blandt andet brugt på:

  • Fire højskoleophold for demente og pårørende
  • Miniferie med to overnatninger på Fanø, kun for pårørende

Den største post i projektet - omkring 200.000 kroner - er indkøb af fire specialcykler: To såkaldt rickshaws, hvor en eller to passagerer sidder foran den trampende "chauffør" samt to duo-cykler, hvor to trampende cyklister sidder ved siden af hinanden. Begge dele kan give demente en cykeloplevelse, som ellers ikke ville være mulig.

Louis Lindholm glæder sig over de effektive ansøgninger - og over styrelsens hurtighed og smidighed i behandlingen.

- Hvis ikke hele puljen bliver brugt i første omgang, slår styrelsen resten op igen. Og så vil vi være klar. Der er mange projekter, der både kan hjælpe og aflaste demensramte og pårørende - og samtidig fjerne noget af den berøringsangst og tabu, der er omkring demens, siger han.

Pengene skal blandt andet gå til indkøb af fire specialcykler - herunder to som denne. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce