Annonce
Kolding

Styrelse sender 27 medarbejdere til Skovparken og Munkebo for at stoppe smittespredning

Fredag er medarbejdere fra Styrelsen for Patientsikkerhed rykket talstærkt ind i Skovparken for at stemme dørklokker hos beboerne og give dem råd og vejledning om, hvordan de kan være med til at mindske risikoen for spredning af coronasmitte, hvad de gør i tilfælde at smitte i familien, om isolationsfaciliteter og om, at det er vigtigt at blive testet. Efter planen fortsætter de i næste uge i Munkebo. Arkivfoto: Mette Mørk
Styrelsen for Patientsikkerhed har sendt 27 medarbejdere til boligområderne Skovparken og Munkebo. Her vil de ringe på hos beboerne og give dem vejledning om, hvordan man undgår spredning af corona. Kommunaldirektør forklarer, at man stadig kæmper med at få stoppe smitten i især de to boligområder.

Kolding: 27 ansatte fra Styrelsen for Patientsikkerhed er fra fredag i denne uge draget til Kolding for at hjælpe til med at få bugt med coronasmitten, der selv om den er faldet en del i den seneste uges tid fortsat er så høj, at Kolding er den kommune i landet, som har det næsthøjeste antal smittede i forhold til indbyggere.

Og det bliver i første omgang Skovparken fredag og dernæst Munkebo i næste uge, at styrelsens medarbejdere kommer til at færdes i. Her vil de ringe på døre hos beboerne og give dem råd og vejledning om for eksempel, hvordan man mindsker smitterisikoen og om isolationsfaciliteter i tilfælde af smitte, ligesom de vil opfordre beboerne til at blive testet.


Det er i de blandede boligområder, vi ikke kan få smitten lukket helt ned.

Thomas Boe, kommunaldirektør


Samtidig vil der blive blive etableret testfaciliteter i Skovparken i weekenden.

Kommunaldirektør i Kolding Kommune, Thomas Boe, forklarer, at det stadig er i blandt andet de to boligområder, at coronasmitten florerer, og i samme åndedrag tilføjer han, at selv om smittetallet i Kolding er faldet, er det fortsat alt for højt med over 20 nye smittede per dag.

- Det er i de blandede boligområder, vi ikke kan få smitten lukket helt ned. Vi har ikke kunnet lukke den sidste skrue der. Jeg håber, at indsatsen der gør, at vi kan få fat i de sidste og få dem testet og få lukket de smittelommer, der er. Vi kan jo se, at smitten i høj grad nu går fra familie til familie og fra venner til venner, siger Thomas Boe.

Annonce

Sagde først nej til styrelsen

For nogle uger siden takkede man i Kolding Kommune nej tak til at få medarbejdere fra Styrelsen for Patientsikkerhed til byen og lave opsøgende arbejde for at bremse smitten. Men siden har man altså ombestemt sig og har nu takket ja.

Thomas Boe ser det som et naturligt skridt, når smitten bliver ved med at være til stede. Han peger på, at man i begyndelsen i kommunen selv havde en værktøjskasse fuld af metoder til at standse smitten i Kolding. Nu er der brug for en mere fokuseret indsats, mener kommunaldirektøren, hvis folk også har udvekslet erfaringer med andre kommuner, for eksempel Vejle, hvor styrelsens medarbejdere også har været til stede for at stemme dørklokker i de områder, hvor smitten topper.

Er man i de nævnte boligområder ikke gode nok til at skrue ned for de sociale kontakter for at mindste risikoen for smittespredning?

- Det har jeg ikke noget belæg for at sige. Men i sådanne boligområder er det nok lidt sværere at undgå smitte, end hvis man bor i hus, hvor man for eksempel selv kan styre, hvem der rører ved ens dørhåndtag, siger Thomas Boe.

Der har været flere større smitteudbrud centreret omkring skoler i Kolding. Det første udbrud startede på Munkevængets Skole, hvor der går mange elever fra Munkebo og Skovparken/Skovvejen. Sidenhen har der også været et stort smitteudbrud på Brændkjærskolen.

Lukning af skoler og daginstitutioner

  • På grund af den stærkt stigende coronasmitte i Kolding, besluttede myndighederne fredag i vinterferien, at der skulle lukkes ned for de i alt 15  skoler og 28 daginstitutioner, der ligger i postnummer 6000 Kolding, fra og med ugen efter vinterferien. Målet var at bremse smittestigningen.
  • Nedlukningen blev efter en uge forlænget med endnu en uge.
  • Det har især været Brændkjærskolen, Munkevængets Skole og Vuggestuen Agtrupvej, der har været ramt af coronasmitte.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Sport

Se med i aften på jv.dk: Vi sender direkte fra stort speedwaybrag

Kolding

Beslutning om at lukke SFO'er i ferier droppes fuldstændigt: Embedsmænd beklager fejl

Annonce