Annonce
Læserbrev

Styrk den danske teknik

Læserbrev: Navnet Klimatosser er kommet for at blive og nu endnu et ”Miljøsvin”. Efter Roskilde Festival, hvor der var 160.000 unge besøgende, hvor der var en oprydning bagefter af 2400 t. og oplyst 14000 timer. Måske samme unge 30.000 demonstrerede i København og større byer og også i Sønderborg. mod klimaet. Hvad er det for en amortal, eller dobbelt moral og hvor Project Zero (PZ) ligefrem hylder de kørlingunger og hvor forældrene godt nok også har et forklaringsproblem omkring klima. Også byrådet er åbenbart naive og hykleriske på klimaområdet, hvor de tror vi i Sønderborg kan klare verdens CO2 problem, selv om det er lige meget, om Danmark helt fjernes fra landkortet, vil det stadigvæk kun være Danmarks andel på 0,2 % eller rettere 2 promille. Det er kun skatteyderne til at betale ved kasse et.

Der bliver talt om oksekød og fly og elbiler. Godt nok svarer en flyvetur til Thailand til fem års forbrug af oksekød, men hvorfor ikke tage på ferie som vi plejer og nyde en god bøf. Godt nok har vi et stort forbrug af CO2 i Danmark, men det ligner vores produktionseffektivitet.

Hvad med de 500.000 elbiler regeringen ønsker. Produktion af et batteri giver CO2 lig med otte års kørsel i elbil og 350.000 elstandere skal opstilles og fornyelse af alle kabler +- afgifter: 50 milliarder. Det skal vel tages fra velfærden!

Styrk den danske teknik, så vi kan lære de CO2 beskidte og sorte lande. Det vil batte noget.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce