Annonce
Haderslev

Læserbrev: Styrk sundheden i folkeskolen


Annonce

læserbrev: Det er med stor tilfredshed, at vi begge som uddannede lærere nu hører, at et flertal i Folketinget endelig vil styrke sundhed- og seksualundervisningen både i grundskolen og i ungdomsuddannelserne. Det er vi utroligt glade for, selvom vi gerne havde set børn og unges kendskab til sundheds- og seksualundervisning styrket for længst.

Derfor opfordrede vi for mere end et år siden børne- og undervisningsministeren Pernille Rosenkrantz-Theil til at styrke kendskabet til sundheds- og seksualundervisning. Vores mål var og er fortsat at øge kendskabet til kost, søvn, sex, motion og familiedannelse, - samt til alkohol, tobak og stoffer.

Vi har derfor opfordret til at styrke sundheds- og seksualundervisning ved at bevilge de nødvendige timer til arbejdet. Det gælder både til efteruddannelse af lærerne og til det efterfølgende møde med eleverne i undervisningen. Der er brug for ekstra timer til arbejdet.

Vi har også opfordret til, at man inddrager andre eksperter i undervisningen, når der er brug for det. Det gælder for eksempel Sex & Samfund på seksualområdet. Sundhedsplejen, når det gælder indsigt i kost, søvn, kærlighed, nærvær, tryghed og accepten af forskellighed samt kostvejledere til at fortælle om kost mv.

Undervisere i skolen og på ungdomsuddannelserne kan på den måde få rigtig god hjælp af andre faggrupper, hvis de ønsker det og har mulighed for det.


Kun på den måde kan vi sikre de unge et voksenliv i harmoni.


Vi mener derfor, at det er helt afgørende, at der sker noget nu for at forbedre børn og unge ordentligt til ungdoms- og voksenlivet. Kun på den måde kan vi sikre de unge et voksenliv i harmoni. Derfor er det også vigtigt, at det ikke kun bliver ved snakken og de velmenende ord, men at der bliver afsat penge til sundheds- og seksualundervisning i de kommende finanslovsforhandlinger.

Haderslev Kommune har vist vejen. I budget 2021 og årene frem er der afsat 1 million kroner til det sundhedsfremmende og forebyggende arbejde i skolen. Styrkes området økonomisk på nationalt niveau i finanslovens budget 2021 vil der være grobund for at ”skabe en endnu sundere generation” i både Danmark og i Haderslev Kommune!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Kolding

Regionsrådet siger nej til ønske fra Kolding-gymnasium: Vil ikke lave lokale regler for fordeling af elever

Annonce