Annonce
Sønderborg

SUB Sønderborg Inter må spille fodbold igen

Fodbolden triller igen i SUB Sønderborg Inters seniorafdeling.

Klubben, der tidligere på måneden fik spærret alle deres seniorhold af DBU, har fået ophævet karantænen. Klubben har trukket det ene af to serie 5-hold, og i fremtiden skal der være synlig ledelse med fra klubben til alle seniorkampe.

Annonce

Sønderborg: Det lå ligesom i kortene, at næsten uanset, hvad der ville ske på et møde mellem DBU-Jylland og SUB Sønderborg Inter, så ville klubben få lov at spille seniorfodbold igen efter en karantæne.

Formand for DBU-Jyllands disciplinærudvalg forventede allerede inden mødet, at spærringen ville blive ophævet. En karantæne der ramte klubben efter en kamp mellem Midtals IF og SUB Sønderborg Inter 5. juni.

Da fik Sønderborg-klubben spærret alle seniorhold fra serie 5 til serie 1, fordi to spillere og en træner gik amok. En spærring, der i første omgang ville gælde til og med 12. juni. Men efter et møde med SUB Sønderborg Inter har DBU-Jylland nu ophævet spærringen, så alle klubbens hold kan spille igen.

- Det har vi gjort nu, fordi klubben vil gøre noget for at forhindre det sker igen, siger formand Kristian Nørgaard Thomsen, DBU-Jyllands disciplinærudvalg.

- Hvad har klubben leveret, der gør, at I ophæver spærringen af deres hold?

- Jamen, de har først og fremmest trukket det serie 5 hold fra resten af sæsonen, og så har de besluttet, at der skal synlige ledere med ud til alle kampe for alle hold. Det er både ude- og hjemmekampe. Det er to ledere, der med en vest tydeligt markerer, at de er ledere. Det er ikke en træner. Det er noget, vi har gode erfaringer med fra andre steder, siger Kristian Nørgaard Thomsen.

Jamen, de har først og fremmest trukket det serie 5 hold fra resten af sæsonen, og så har de besluttet at der skal synlige ledere med ud til alle kampe for alle hold. Det er både ude- og hjemmekampe. Det er to ledere, der med en vest tydeligt markerer, at de er ledere. Det er ikke en træner. Det er noget, vi har gode erfaringer med fra andre steder.

Kristian Nørgaard Thomsen, formand DBU's disciplinærudvalg

DBU-sagen

DBU-Jyllands disciplinærudvalg har udelukket - eller spærret - alle SUB Sønderborg Inters seniorhold til og med 12. juni. Det er sket efter en kamp mod Midtals IF 5. juni 2018.

Ifølge dommer Jesper Damm Hansens indberetninger viste han to spillere ud sidst i kampen, der endte 4-3 til Midtals IF.

78. minut:

Der dømmes frispark til Midtals IF. En spiller fra SUB Sønderborg Inter truer en modspiller med "at ordne det efter kampen" og at "ordne det lige nu". I samme episode går Sønderborgs træner langt ind på banen. Dommeren beder ham talrige gange om at forlade banen, men han vil ikke høre efter og forlader ikke banen. Han er verbalt meget negativ, og til sidst går han ud af banen. Han vender sig rundt mod dommeren og siger: "Fuck dig". Derefter bliver han bortvist fra kampen. I disse sekunder er både Sønderborgs ledere og tilskuere meget ophidsede.

88. minut:

Der dømmes frispark til Midtals IF. En Sønderborg-spiller råber på kort afstand til dommerne: "Fuck dig, din luder". Dommeren fløjter højt og markerer, at der kommer en straf. Tidligere i kampen har samme spiller fået et gult kort for fornærmelig tale og upassende sprogbrug. Spilleren forlader banen, men på vej ud vender han sig om og får med raske skrift direkte mod dommeren. Fra en meters afstand læner spilleren sig fremover og spytter med stor kraft direkte ned foran dommerens fødder. Han får direkte rødt kort. Derefter brokker han sig højlydt på dansk og udenlandsk.

I slutfasen bliver der råbt mange ukvemsord på dansk og udenlandsk fra SUB Sønderborg Inters side.

"Jeg er generelt meget tolerant og anser mig selv som yders fair. Det der skete i går (5.6.18, red.), gik langt over min grænse, og jeg bryder mig absolut ikke om at forlade en kamp med beskyldninger om, at de nævnte situationer skulle have grundlag i at jeg er racist." - skriver dommeren i sin indberetning.

Han understreger dog, at han ikke på noget tidspunkt følte sig truet, men at det gik langt ud over det acceptable.

Annonce

En kamp tilbage

At SUB Sønderborg Inter har valgt at trække holdet resten af sæsonen er reelt en enkelt kamp - nemlig den på udebane på lørdag mod Nordals Boldklub. Så det får altså ikke de store konsekvenser for holdet.

- Nej, der er vist kun den ene eller to kampe igen, siger DBU-formanden.

DBU-Jylland valgte at straffe hele seniorafdelingen i SUB Sønderborg Inter, fordi klubben flere gange har haft alvorlige problemer med disciplinen. Det er kun cirka et år siden SUB Sønderborg fusionerede med Sønderborg Inter, og kampen mod Midtals IF var den foreløbige kulmination for klubbens store og tilbagevendende udfordringer med spillere og trænere, der ikke kan styre sig. Nu får klubben endnu en chance - efter mødet mellem DBU Og klubben mandag, og disciplinærudvalgets beslutning om at ophæve spærringen. Den afgørelse er sendt ud til både SUB Sønderborg Inter og alle andre hold i de turneringer, klubben deltager i på seniorniveau.

- De andre hold kan også appellere afgørelsen, siger Kristian Nørgaard Thomsen, DBU.

Efter DBU's udelukkelse af SUB Sønderborg Inters seniorhold ønskede klubbens formand Carsten Miang ikke at kommentere sagen. Han ville eventuelt kommentere efter mødet i denne uge, men trods utallige forsøg er det ikke lykkedes JydskeVestkysten at få en kommentar fra Carsten Miang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce