Annonce
Sport

Sublime Liverpool-mål nedlægger Genk i Champions League

Paul Childs/Ritzau Scanpix
Liverpool vandt komfortabelt over Genk, mens Erling Braut Haaland fortsatte sin målstime i Salzburg-nederlag.

Den forsvarende Champions League-mester, Liverpool, er kommet på god kurs i sit titelforsvar efter åbningsnederlaget til Napoli.

Onsdag sejrede Premier Leagues suveræne tophold med 4-1 på udebane mod Genk og har nu kurs mod ottendedelsfinalerne sammen med netop Napoli.

Napoli, der onsdag vandt udekampen mod Salzburg med 3-2, har syv point, mens Liverpool følger efter med seks. Salzburg og Genk har henholdsvis tre og et point.

Genk, der havde Joakim Mæhle med som højrebacken i hele kampen, spillede ellers en fin kamp, men Alex Oxlade-Chamberlain gjorde forskellen med to mål, det ene flottere end det andet.

Tilskuerne havde knap nået at slå bagdelen i sædet, inden bolden lå i Genk-målet efter 110 sekunder.

Liverpool kombinerede uden for det belgiske felt, og fra knap 20 meter tog Alex Oxlade-Chamberlain chancen med et fladt, lusket spark. Bolden strøg i mål ved stolpen, uden keeper Gaëtan Coucke nåede at fortrække en mine.

Genk forsøgte at svare igen med det samme, men Mbwana Samata forpassede en chance for udligning. Kort efter havde den tidligere FC Midtjylland-angriber Paul Onuachu en endnu større chance alene med Allison Becker.

Efter 27 minutter jublede hjemmepublikummet så over Samatas hovedstødsudligning, men videodommersystemet VAR kom i spil og vurderede, at der havde været en marginal offside tidligere i angrebet.

Da havde Liverpool netop haft en stor chance for at score til 2-0, men Sadio Mané manglede skarpheden, da han var alene med Genk-målmanden, efter Roberto Firmino genialt havde spillet ham fri med en "Rabona" bag om støttebenet.

Liverpool kom godt i gang efter pausen, og efter ti minutter blev føringen så fordoblet, og denne gang scorede Alex Oxlade-Chamberlain en sand perle.

Englænderne spillede bolden klogt rundt, og bolden blev i straffesparksfeltets bue serveret for Oxlade-Chamberlain, der elegant tjattede til bolden med ydersiden, så bolden gik i mål via overliggerens underside.

Så gik luften lidt af ballonen for Genk, og Liverpool kunne øge på endnu et flot mål efter 77 minutter, da Sadio Mané med en elegant afslutning færdiggjorde et kvikt angreb.

I slutfasen scorede Mohamed Salah til 4-0, og Stephen Odey scorede et trøstmål for Genk.

I gruppens anden kamp vandt Napoli på udebane med 3-2 over Salzburg, selv om østrigernes Erling Braut Haaland fortsatte sin vilde målstime i turneringen.

Nordmanden scorede to gange og er nu oppe på seks mål som turneringens topscorer. Han havde endda bolden i nettet endnu en gang, hvor VAR annullerede målet.

Dries Mertens scorede dog også to gange for Napoli, og Lorenzo Insigne scorede sejrsmålet.

Rasmus Nissen Kristensen spillede hele kampen for Salzburg som højreback.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];