Annonce
Esbjerg

Succes: Børnene er vilde med Sommer College i Ribe

Summer College i Ribe har tiltrukket en masse begejstrede børn som blandt andet Thyra, Vitalina, Malene og Naiya, fortæller skolepædagog Jacob Munk. Foto: Annett Bruhn
Sommer College 2020 i Ribe har været en succes med omkring 30 deltagere ved hvert arrangement. Både børn, forældre og tovholder Jacob Munk håber på en gentagelse til næste sommer.
Annonce

Ribe: Sommer College 2020 i Ribe har været en succes. Intet mindre.

Siden uge 27 har Sommer College haft to arrangementer på programmet hver uge, og i Ribe har det tiltrukket mellem 25 og 36 børn og unge hver gang.

- Vi har forsøgt at sammensætte et alsidigt program, der kunne ramme bredt, og alt tyder på, at det er lykkes, fastslår Jacob Munk, der er skolepædagog  på Ansgarskolen og tovholder på Sommer College i Ribe.

Malthe Vinter på 11 år er fuldstændig enig, til trods for at han i kampens hede kom til skade ved tirsdagens flagspil i Tangeskoven i det østlige Ribe, lige før snobrødsbagningen.

- Vi havde dræbt alle vores modstandere, og min ven Kasper, som jeg har sovet hos, tog flaget og så løb vi, og så vrikkede jeg om, fortæller Malthe, mens han tappert humper gennem skoven.

Malthe kom til skade under rollespillene i Tangeskoven, men var ved godt mod kort efter. Foto: Annett Bruhn

- Jeg har været med på alle ture, og det har været vildt fedt. Vi har været ude at ro i kajak, og været i svømmehallen og på stranden og alt muligt, lyder det fra den begejstrede unge mand, der ikke er til at stoppe:

- Det bedste har været at møde mennesker, man ikke har mødt før og at få nye venner. Jeg er blevet venner med flere, jeg ikke plejer at lege med.

Annonce

Alle håber på gentagelse

Det er også Jacob Munks oplevelse, at det gennem sommerturene er lykkes at skabe relationer på tværs af skolerne, og at både børn og forældre har været glade for initiativet.

- Mange har tilkendegivet, at de vil støtte op om det, hvis vi laver det samme næste år. Der har været mange gengangere, men der er også nogle nye med hver gang, som i dag til rollespil i Tangeskoven, hvor der er fem nye ansigter, fortæller Jacob Munk, der håber, at Sommer College ikke bliver en engangsforestilling.

- Det kunne være fint at gentage successen næste år og få nogle flere kulturinstitutioner i spil, som for eksempel Kulturkolen, Myrthuegård og Vadehavscentret, siger han og fortæller, at der ikke var meget tid at rutte med, da årets Sommer College skulle stables på benene.

- Denne gang havde vi kort varsel, så vi valgte det, vi kendte, og det vi vidste, ville være en sikker succes. Hvis vi skal gentage Sommer College næste år, håber jeg, at vi kan være tidligere ude, så der kan melde sig nogle flere på banen, siger Jacob Munk, der i år blandt andet har allieret sig med Ripen Liverollespil og den lokale skytteforening.


Det bedste har været at møde mennesker, man ikke har mødt før, og at få nye venner. Jeg er blevet venner med flere, jeg ikke plejer at lege med.

Malthe Vinter


- Sommer College er et godt alternativ til sommerkolonierne og til børn, der ellers ikke ville have mulighed for at få alle de her oplevelser, og det behøver ikke at kræve den store økonomi for at lave et godt arrangement, fastslår Jacob Munk.

Vitalina fra Ukraine har deltaget på alle Sommer College-ture. Foto: Annett Bruhn

Vitalina, der stammer fra Ukraine, og som næsten er ti år, har lige som Malthe været med på samtlige ture og får julelys i øjnene ved tanken om, at Sommer College måske ikke er en engangsforestilling.

- Det har været så sjovt at være i biografen og sejt at være på museum, men det bedste har været, at nu kender jeg alle de andre, som jeg ikke kendte før.

Sommer College 2020

For at understøtte at alle danske børn oven på en lang Covid-19-nedlukning får mulighed for at deltage i en bred vifte af aktiviteter og fællesskaber i løbet af sommeren, har folketingets partier bevilliget penge til, at kommunerne kan realisere dette.

I Esbjerg Kommune etableres der derfor Sommer College på alle kommunens storskoler.

Arrangementerne er gratis at deltage i for alle børn i alderen 6-17 år, som er bosiddende i Ribe, Hviding og Gredstedbro.

Der har været mange gengangere til Sommer College. Foto: Annett Bruhn
Tirsdag var der rollespil i Tangeskoven. Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce