Annonce
Tønder

Succes-forfatter mødte begejstrede læsere

Det var en glad og veloplagt Sara Blædel, der mødte læserne hos Jefsens Bog & Idé. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Krimiforfatteren Sara Blædel lagde vejen forbi Jefsens Bog & Idé i Tønder torsdag middag. Mange kom for at hilse på og få signeret Blædels nye bog.

Tønder: Hvis det ikke var fordi, det stadig er lidt for tidligt for den slags, så kunne man med rette have sagt, at der torsdag middag var trængsel og alarm hos Jefsens Bog & Idé i Tønder.

Mange begejstrede læsere dannede en lang kø gennem butikken på gågaden, og ventede tålmodigt og forventningsfuldt på deres tur.

Anledningen var, at krimidronningen Sara Blædel var på besøg for at gøre reklame for sin nye bog, Pigen under træet. Bogen er det tiende bind i serien om kriminalassistent Louise Rick, og bogen er længe ventet blandt Sara Blædels trofaste læsere. Det er nemlig fem år siden sidste bind i serien udkom.

Sara Blædel er glad for, at der nu igen er læsestof til de læsere, der tydeligvis har savnet Louise Rick.

- Det føles fantastisk at stå her, og det er vanvittig sjovt at opleve folks reaktioner på, at hun (Louise Rick red.) nu er tilbage igen. Jeg er også rigtig glad for, at hun er tilbage. Og jeg kan allerede nu afsløre, at det er besluttet, at der snart kommer endnu en bog. Jeg har allerede styr på, hvad den skal handle om, fortalte Sara Blædel.

Annonce

Sara Blædel

Sara Blædel har solgt omkring 4,5 millioner bøger på verdensplan, heraf omkring 3 millioner i Danmark.

Hendes bøger er solgt til udgivelse i 38 lande.

Sara Blædel udgav sin første bog, Grønt støv, i 2004. Bogen er den første, hvor læserne møder kriminalassistent Louise Rick.

Sara Blædels seneste bog, Pigen under træet, er lige udkommet. Bogen er den tiende i serien om Louise Rick.

Udover serien om Louise Rick, har hun skrevet triologien om Ilka.

Sara Blædel har modtaget en række priser for sit forfatterskab. Hun er blandt andet fire gange blevet kåret som danskernes yndlingsforfatter. For det niende bind i serien om Louise Rick, Kvinden de meldte savnet, modtog hun i 2014 den prestigefyldte forfatterpris De Gyldne Laurbær.

Glade læsere

I den lange kø af læsere var blandt andet Rie Lysdal fra Toftlund.

- Jeg har simpelthen glædet mig helt vildt til den nye bog. Eller vi har glædet os helt vildt, lød det fra Rie Lysdal med hentydning til, at hun havde taget veninden Anne Kragelund Nielsen med til bogsignering i Tønder.

Rie Lysdal er i øjeblikket sygemeldt, og hun kunne derfor uden problemer tage turen til Tønder midt på dagen. Helt så enkelt var det ikke for Anne Kragelund Nielsen. Hun havde taget en fridag i dagens anledning.

- Vi er ægte fans. Vi har læst alle bøger, så vi er meget spændte på den nye. Jeg skal helt sikkert hjem og åbne den med det samme. Og min datter på 12 år har allerede sagt, at hun vil læse den bagefter, lød det videre fra Rie Lysdal.

Mange historier

Sara Blædel tog sig god tid til at skrive en personlig hilsen i bøgerne, og det blev også tid til en lille snak med de fremmødte læsere.

- Jeg har lige fået bogen til fødselsdag i dag, fortalte en læser forfatteren, der kvitterede med et kram i anledning af fødselsdagen. En anden læser fortalte, at han såmænd allerede havde læst den nye bog - otte timer havde det taget, og han var mere end tilfreds.

Sara Blædel fik også smagsprøver på sønderjysk ros. En læser kom med bemærkningen: "A tøs din' bøche er tumbé-goej", og selvom Sara Blædel ikke helt forstod ordlyden, var hensigten og meningen med det sønderjyske kompliment ikke til at tage fejl af.

- Jeg er både overrasket og overvældet over, at der er mødt så mange op. Det var jo et lidt skævt tidspunkt her midt på dagen på en torsdag, men jeg er så glad for, at så mange er mødt frem, konstaterede Sara Blædel.

Rie Lysdal var taget til Tønder fra Toftlund for at møde forfatteren og få sin bog signeret. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Krimiforfatteren, der har flere priser i bogreolen, tog sig tid til en lille snak med de fremmødte læsere. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Sara Blædel var et stort trækplaster. Der var lang kø for at få en autograf. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Færre indbrud i Esbjerg og på Fanø

Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Esbjerg

Partifæller i sammenstød over balloner: Nogle er mere forbudte end andre

Annonce