Annonce
Esbjerg

Succes fra coronanedlukningen blev gentaget i solskinnet: Ribe lagde imponerende rammer til nyt musikkoncept

Klostergården ved Sct. Catharinae Kirke var ét af fire koncertsteder, den musikalske vandretur Unlock Music nåede omkring torsdag i Ribe. Her spillede Alberte Svenningsen Kvintet, men også i Quedens' rosenhave, på Katedralskolen og i kunstmuseets have var der jazzkoncerter. Foto: Kåre Welinder
Musikprojekt fra coronatidens nedlukning har været så stor en succes, at JazzDanmark fortsætter de musikalske vandreture i danske byer. Organisationen er blevet så vild med jazzspillestedet Termansens i Ribe, at man torsdag havde valgt byen som én af kun fire byer i Danmark til at huse minifestivalen.

Ribe: Man har et publikum, deler dem i mindre grupper, og lader dem med guide vandre hver for sig på en udvalgt rute til fire små jazzkoncerter på særligt udvalgte spillesteder.

Det er konceptet bag Unlock Musik, der blev udviklet under coronatidens nedlukning for at få flere musikere ud at spille, og torsdag var turen kommet til Ribe, hvor der trods sparsom markedsføring var mødt omkring 30 gæster frem ved Ribe Kunstmuseum.

- Det er faktisk et ret vildt projekt, og Ribe er blevet udvalgt af JazzDanmark som en af blot fire byer i Danmark på baggrund af, at de har lagt mærke til Termansens. Det er en kæmpe ære at blive udvalgt som samarbejdspartner, og vi ser det som en blåstempling af vores lille forening og spillested, siger formand for Foreningen Termansens, Josephine Nielsen-Bergqvist.

Annonce

Imponerende rammer

JazzDanmark er primært finansieret af Statens Kunstfond, og bidrager til at skabe opmærksomhed om dansk jazz i ind- og udland, og projektkoordinator Sigrid Lind var torsdag særdeles begejstret for at vise tilhørerne rundt i Ribes gader og gårde i det strålende solskin.

Nana Rashid med band spillede i kunstmuseets have. Foto: Kåre Welinder

- Det er imponerende rammer. Ikke kun på grund af vejret, men Ribe giver bare fantastiske muligheder for at komme ud i selve byen og spille, sagde Sigrid Lind, mens hun viste vej til det første af de fire hemmelige spillesteder.

Annonce

Kender ikke koncerterne

Da gæsterne mødte op ved Ribe Kunstmuseum, vidste de nemlig ikke, hvor de skulle hen, men de vidste, at de skulle lytte til fire koncerter med fire typer jazz. Første sted var klostergården ved Sct. Catharinae Kirke, hvor Alberte Svenningsen Kvintet spillede tre numre under murenes behagelige skygge. Herefter gik turen til Ribe Katedralskole, hvor Kongklave havde stillet trommer og percussion op foran hoveddøren og "Litteris et Artibus"-inskriptionen. Publikum var så koncentrerede, at skolegårdens efterårsblade kunne høres hvisle med i Kongklaves kunstpauser, og ved alle fire koncerter lyttede publikum respektfuldt og koncentreret til de dygtige musikere på de lækre, solbeskinnede venues rundt i Ribe, mens det blandt andet blev diskuteret, og man var til improvisationsjazz med rødder i vestafrikansk musik, eller man mere var til klassisk jazz med klaver, kontrabas, sang og trommer.

Efter Ribe Katedralskole spillede We Go Where We Go med Carolyn Goodwin Trio i Café Quedens' rosenhave, inden den smukke sangerinde Nana Rashid med de omanske rødder sluttede Unlock Musics rundtur i Ribe af med en koncert på kunstmuseets græsplæne.

Unlock Music

Unlock Musik blev udviklet under nedlukningen i 2020 med økonomisk støtte fra Augustinus Fonden.

Projektet er i 2021 muliggjort med økonomiske midler fra Statens Kunstfond, og i Ribe stod JazzDanmark for arrangementet med hjælp fra Termansens.

Kongklave lavede det vilde percussion- og trommeshow i skolegården på Ribe Katedralskole. Foto: Kåre Welinder
Carolyn Goodwin Trio spillede improvisationsjazz i rosenhaven bag Café Quedens, og alt i alt kom de fire koncerter under Unlock Music godt rundt i jazzmusikkens genrer. Foto: Kåre Welinder
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Esbjerg

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Slut med at rense alger af tagene i landsby: Det løber direkte ud i ny regnvandssø

Haderslev For abonnenter

Kandis-Johnny overvældes stadig af bandets trofaste fans: Efter koncerterne går vi frem til vores fans - andre bands går backstage

Billund

Brand blev opdaget, da videoovervågningen forsvandt: Der var kun røg, da brandvæsnet nåede frem

Kultur

Hanson gav Vejen fest i midtbyen: Diskoteksejer håber, musikevent kan blive en tradition

Haderslev

Sårbare og udsatte unge sikres hjælp: Unge på Sporet er tilbage på sporet

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg-profil melder sig klar til CL-braget i Frankrig: - Jeg synes, at vi har rigtig fine muligheder

Esbjerg Energy

For tredje gang på kun en uge: Esbjerg Energy tabte igen efter overtid

Kolding

Velhavere viser stribevis af sportsvogne frem i Kolding

Sport

Danmark er finaleklar i Speedway of Nations efter drama

Varde For abonnenter

Kampen om Andelskassen bliver langvarig: Spar Nord Bank er tålmodige og opgiver ikke overtagelse

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Kultur

Koncert-abstinenser i Vejen: Amtoft åbnede festen og savner et spillested i Vejen

Annonce