Annonce
Sønderborg

Succes kommer bag på iværksættere

Hans Tjørnelund og hans makker Paul Knudsen åbner endnu en Flytteboxen-afdeling. Arkivfoto: Jens Eilertsen
Da Flytteboxen for seks år siden åbnede i Broager Erhvervspark, var det meningen, at firmaet kun skulle fylde en lille del af bygningen på 7000 kvadratmeter. Nu fylder firmaet næsten det hele og der er åbnet afdelinger i Ragebøl og Bolderslev. Fredag 15. november åbner endnu en afdeling i Nordborg.

Broager: Behovet for plads til opbevaring er kommet helt bag på de to iværksættere bag Flytteboxen, Hans Tjørnelund og Paul Knudsen. De købte i 2013 en 7000 kvadratmeter bygning på en 21.000 kvadratmeter grund i Broager og kaldte nyerhvervelsen for Broager Erhvervspark. Det navn blev valgt, fordi det var meningen, at Flytteboxen kun skulle fylde en lille del af bygningen. Resten skulle så lejes ud til andre firmaer.

Men det er gået helt anderledes. I dag fylder Flytteboxen det hele - minus en lille del af bygningen, som huser Campen Auktioner.

- I første omgang talte vi om indretning af måske 20 bokse op til 100 kvadratmeter, men det er gået helt anderledes, siger Hans Tjørnelund.

I dag er der stort set udsolgt i Broager, Flytteboxen har åbnet afdelinger i Bolderslev og Ragebøl og fredag 15. november åbner endnu en 1000 kvadratmeter afdeling på adressen Nordborgvej 3 i Nordborg.

Hvis behovet er der og de rigtige bygninger kan overtages, vil Hans Tjørnelund ikke afvise, at Flytteboxen åbner flere afdelinger.

Hos Flytteboxen kan man få opbevaret stort set alt, og på den 21.000 kvadratmeter store grund i Broager kan de rogså lejes plads til campingvogne, containere og andet.

Annonce

I første omgang talte vi om indretning af måske 20 bokse op til 100 kvadratmeter, men det er gået helt anderledes.

Hans Tjørnelund

Iværksættere

Hans Tjørnelund kendte bygningerne godt, inden han købte dem med Paul Knudsen. De husede nemlig tidligere firmaet Hemogram, der solgte ting til haven, brugskunst og andet. Hans Tøjrnelund var direktør i firmaet indtil 2005. I 2012 blev Hemogram begæret konkurs.

I dag ejer Hans Tjørnelund og Paul Knudsen sammen firmaet Waterless, der blandt andet sælger vandfrie urinaler. Paul Knudsen er nok mest kendt for hans 23 år som ejer og direktør i Kær Teltudlejning. De to var medejere af Bike&Snow4you, der lukkede tidligere i år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce