Annonce
Esbjerg

Succesen simrer lystigt på Porsborgs Gastro Bar

Det er Thomas og Bjarne Christensen, der står bag Porsborgs Gastro Pubs såkaldte Simretirsdage sammen med Claus Pedersen, og de er taknemmelige for, at ripenserne har taget så godt imod deres mange madkoncepter, hvoraf der kommer endnu flere i det nye år. Nogle er allerede udsolgte, til trods for, at menuen endnu ikke er offentliggjort. Arkivfoto: Bo Maimburg

Flere og flere ripensere har fået øjnene op for Simretirsdag på Porsborgs Gastro Bar på Ribes Domkirkeplads, og netop fordi de tre ejere elsker mad har de udover de velbesøgte tirsdage også mange andre kulinariske aftner på menuen i det nye år, hvoraf flere allerede er udsolgte.

Ribe: - Tak for mad. Det smagte lækkert.

To veninder smutter forbi baren på Porsborgs Gastro Bar, efter de har spist op, sludret færdigt og er på vej ud i den mørke decemberaften.

De vil lige lette på hatten til medejer og kok, Thomas Christensen, der har simret i køkkenet siden samme formiddag for at have alt klart til stedets populære Simretirsdage, hvor konceptet er holdt så simpelt og stramt som muligt.

Der er nemlig kun én ret på menuen, og denne tirsdag står den på rødvinsbraiseret svinenakkefilet, der har haft et døgn i salt, seks timer i rødvin og det meste af dagen på varmen, inden den blev serveret med kartoffelmos, sauce, baconstykker, hjemmesyltede agurker og smørstegte rosenkål.

Inspirationen kommer fra folkekøkkenet, retten koster 80 kr., når man har meldt sig til, og meget tyder på, at ripenserne har taget konceptet til sig, siden ejerne Claus Pedersen og brødrene Thomas og Bjarne Christensen første gang holdt SimreTirsdag med Chili con Carne 30. oktober.

Annonce

Porsborgs

Porsborgs Gastro Bar åbnede i sommeren 2018 i kælderen under Ribe Turistbureau.Man kan læse mere om de mange arrangementer på Porsborgs hjemmeside under Kalender.

Simretirsdag er ikke kun for voksne, for JydskeVestkystens journalist havde taget sin datter med på restaurant, og hun kunne rigtigt godt lide den braiserede nakkefilet, der blev indtaget sammen med æblemost og en Punk India Pale Ale til faderen. Foto: Kåre Welinder

Rosenkål

Jeg havde min datter på ni år med på Porsborgs, for jeg havde fået at vide, at børn var mere end velkomne og at maden var børnevenlig, men selv om hun fik muligheden for at bestille noget andet, så sprang hun ud i simremaden ligesom sin far.

Og hun var begejstret for simremaden lige som sin far, og faktisk gik vi så vidt, at vi besluttede os for at dele et stegt rosenkål, selvom dette er en af få ting, vi aldrig spiser.

Og vi kunne lide det, og netop det at lave noget, folk ikke forventer, er en del af konceptet på gastrobaren, der denne tirsdag havde rekordmange gæster. Der var et bordfuld med 10 fra den ældre generation. Så var der fire ældre herrer til mad og kaffe, der var to veninder på hyggetur samt et ungt selskab i loungen, og sammensætningen viser, at Porsborgs rammer bredt med Simretirsdagen, der havde omkring 40 gæster i løbet af aftenen, og som er udsolgt til tirsdag 11. december.

- Vi er selv blevet forelskede i konceptet, for det at samle folk omkring mad på denne måde med kun én ret på menuen, gør, at vi kan lave det til en pris, hvor de fleste kan være med, siger Thomas Christensen og forklarer, at man godt kan lide at eksperimentere med at trække en grøntsag som eksempelvis rosenkål ind i menuen i en traditionsbunden by som Ribe.

Svinespoleben

- Vi vil gerne samle verden i Ribe, men samtidig trække det ned i en nordisk kontekst ved blandt andet at bruge en lang række lokale råvarer. Vi vil gerne forsøge at udvide folks horisont, og det er ikke for at lyde arrogant, men vi vil gerne overraske, og dette er også med til, at vi selv er begejstrede for det, vi laver, siger Bjarne Christensen og forklarer, at man derfor er glade for, at folk har taget så godt imod deres mad.

Egentlig skulle konceptet kun køre til og med 18. december, men med den simrende succes, hvor antallet af gæster er steget fra gang til gang hen over efteråret, ligger man stadig i overvejelser omkring, om det ikke ville være en god idé også at fortsætte ind i det nye år, hvor årstidens nye råvarer kan kommes i gryden.

Thomas Christensen har i løbet af sæsonen lavet både ølbraiseret svinespoleben med sødt og krydret spidskål, braiserede oksehaler med smørstegte rodfrugter, Osso Buco og Gullasch, inden man 18. december slutter året af med gammeldags oksesteg, der er langtidsstegt med pilsner.

Sidste Lørdag

Glæden og begejstringen over gode mad gør, at Porsborgs Gastro Bar har flere nye arrangementer på plakaten i det nye år.

Til marts afholdes der Verden Rundt Med Burgere og Bajere, men her må Porsborgs allerede melde alt udsolgt.

- Det er vi faktisk overraskede over, når der er så lang tid til. Det er sjovt, at det lader sig gøre, uden at folk overhovedet kender menuen, men det gør os glade, fordi det betyder, at folk stoler på vores koncept og på kvaliteten i den mad, vi laver, siger Bjarne Christensen, der også glæder sig over, at der er udsolgt til det nye tiltag Sidste Lørdag, hvor en række lokale kokke tager gæsterne igennem deres madunivers.

- Det går ud på at give en række dygtige kokke eller mad- og smagsentusiaster kreativ frihed til at sammensætte deres egen menu. Første udgave er med kokken Rasmus Errebo i februar, og her er der udsolgt. Vores Verden Rundt-koncept forventer vi også, at der kommer flere af, og vi må bare sige, at vi er meget taknemmelige over den modtagelse, vi har fået siden vores opstart. Det er gået over al forventning, siger Bjarne Christensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Jobcenter på charmeoffensiv

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Danmark

Lokal V-politiker trodser eget parti: Raser mod kompensationsmodel til kampfly-naboer

Annonce