Annonce
Billund

Succesfuld baggårdsfest vender tilbage næste år

Jens Sørensen fra Wine N' Fun satser på at få endnu mere gang i butikken og i sine vinrejser i 2022.
Vi har bedt en række kendte indbyggere fra Grindsted og omegn om at sætte ord på året, der snart er forbi, og kigge frem mod året, der kommer. Hvad vil de huske 2021 for, og hvad gør de sig af forventninger til 2022? Her svarer Jens Sørensen, der er indehaver af vinhandelen Wine N’ Fun.

Hvad tænker du om året, der snart går på hæld?

- Jeg startede jo helt ny vinbutik 30. oktober 2020, og selv om vi dengang var midt i coronaen, havde jeg alligevel ikke set det komme, at der skulle komme en langvarig national nedlukning. Selv var jeg sidestillet med dagligvarebutikker og blomsterhandlere, så jeg måtte godt holde åbent hele perioden, og det gjorde jeg, men det var godt nok en helt utrolig stille start for mit firma. Der kom ikke mange kunder, og alle de ting, der var forretningsgrundlaget for min butik, og som jeg skulle profilere mig på, kunne jeg ikke gøre på grund af forsamlingsforbuddet: At arrangere smagninger, at rejse rundt og profilere mig og at invitere folk ind til begivenheder i butikken.

Så det hele virkede lige lidt håbløst der, men da så samfundet åbnede op igen, begyndte der lige så stille at komme gang i den. Det var sommerferie, og der var masser af optimisme og folk i sommerlandet, og jeg fik både besøg af lokalbefolkningen, men også turister fra campingpladserne og Kvie Sø.

Annonce

Den helt store dag i 2021 var 7. august, hvor jeg inviterede til en baggårdsfest, og det blev virkelig godt. Musik i Gryden var jo desværre blevet aflyst, så jeg prøvede at give folk en festivalstemning i min baggård, som var pyntet op og indrettet med pavilloner, borde og bar. Der var musik og rigtig god stemning. Indgangen var gratis, og så kunne man ellers købe øl eller vin, og Alle Tiders Café stod for nogle burgere.

Vejret var med os, og det blev en kanon dag med vildt god stemning. Glade mennesker, der hyggede sig med god vin og chokolade og øl, vand og te. Og en lille gibbernakker. Jeg var helt høj over det, og det gav virkelig tro på fremtiden for min lille butik. Folk bakkede helt fantastisk op, og det er sådan noget, vi skal huske, når der er de folk, som siger, at der ikke sker noget i Grindsted. Se dig omkring, for der sker rigtig meget.

Endelig var 2021 også året, hvor vi kunne fejre min datters studenterfest. Det fyldte rigtig meget for både os forældre og for hende i første halvdel af 2021, hvad det skulle ende med omkring de dimissioner, men det endte heldigvis godt. De unge fik deres hue og deres fester.

Hvad er dine håb og forventninger til 2022?

- Især baggårdsfesten i august har givet mig blod på tanden og en tro på både julehandlen og handlen fremover. Min vinhandel er endelig kommet rigtig godt i gang, og jeg kan nu lave nogle af de arrangementer, som var planen helt fra starten, og jeg arrangerer også ture ud til vingårde, ligesom jeg også har et ben i forretningen, som hedder ”vinrejser”. Det håber jeg at få sat i gang i løbet af næste år.

Alene det at folk nu kan mødes i større antal i hyggeligt lag tror jeg også vil kunne mærkes på min forretning. Jeg ved godt, man siger, at mange også har hygget lidt ekstra med alkohol og lækkerier, mens det har gået hjemme i coronatiden, men vi mennesker er flokdyr og indtager som regel mest, når vi sidder nogle stykker sammen. Det er de færreste, der lige knapper to flasker vin og en flaske gin op, når vi er alene, men sidder man 6-8 stykker om et bord og har en god aften, fortærer vi pludselig mere.

Jeg har fået mange forespørgsler på, om jeg vil gentage baggårdsfesten i år, og det vil jeg bestemt. Der skal bare lige findes en dato, som passer ind i de øvrige aktiviteter i Grindsted, og jeg ved endnu ikke, om det bliver før eller efter sommerferien.

Artiklen er fra Cityavisen Grindsted. Har du ikke modtaget cityavisen, så kan den hentes i en række af Grindsteds butikker eller i Mediehuset Grindsted, Jernbanegade 19.

Annonce
Billund For abonnenter

21-årige Jonas modtog pris for at være ung leder: - Jeg har trænet alle hold - undtagen mit eget

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Sidste år blev en lille dreng dræbt af sin mor og torsdag blev en 22-årig kvinde dræbt på Violvej: En nabo overvejer at flytte væk, men en anden nyder området

Esbjerg For abonnenter

Borgmesteren er nu døbt 'Danmarks mest begejstrede vestjyde': Oprustning af Esbjerg som Nato-havn vil skabe masser af afledte effekter til byen

Esbjerg

Esbjerg Havn som Nato-knudepunkt er et klart signal til Rusland: - Det handler om at vise russerne, at det aldrig kan betale sig at gå i krig

Varde For abonnenter

Den omvendte verden: Handelsstandsforeningen er svært utilfreds med beslutning om en cykelsti i turistby

Politiet løfter sløret i mørklagt sag: Plejehjemsansat sigtet for drab og flere drabsforsøg

Varde For abonnenter

Denne gang har Alex fundet lykken i Afrika: I weekenden regner han med at spørge sin nye svigermor, hvad det skal koste at blive forlovet med Moryn

Aabenraa For abonnenter

90-årig var utryg ved sygeplejerske længe inden overgreb: Nu stiller familien skarp kritik mod kommunen

For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Esbjerg For abonnenter

S-spids har fået øgenavnet 'Jakob Afbud': Nu er der også oprør i baglandet, og han er truet på sit politiske liv

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Haderslev

Karma ramte to unge tyveknægte: Blev taget på fersk gerning og endte selv med at blive bestjålet

Kolding For abonnenter

Claus' liv slog en kolbøtte, da hans romkugler blev nummer et: - Plejer er et fyord hos os, for det bremser vejen til succes

EfB

Værste sæson i mands minde skal rundes af på en ordentlig måde: EfB-træner vil vinde de to sidste kampe

Annonce