Annonce
Billund

Succesfuld debutsæson er slut for Lynghedens Lykkebørn

Det er blot få måneder siden, at Grindsteds Lykkeligahold, Lynghedens Lykkebørn, så dagens lys. Siden er det gået hurtigt, og i den første sæson har 35 børn været tilknyttet holdet.
Med 35 deltagere har der været fyldt godt op i den gamle hedehal, når Lynghedens Lykkebørn har spillet håndbold. Tiltaget har været en stor succes.
Annonce

Grindsted: Med 35 deltagende børn har den første sæson vist sig at være en stor succes for Grindsteds Lykkeligahold, Lynghedens Lykkebørn. Lykkeliga er et koncept, hvor børn med handicaps kan spille håndbold, uden at formalia bliver taget alt for tungt.

Tirsdag eftermiddag blev der sat punktum for første sæson med en anderledes gang træning, hvor børnene spillede kampe mod deres egne forældre. Her handlede det udelukkende om højt humør og livsglæde, og hvis kampene var blevet vist på tv, ville Bent Nyegaard fra kommentatorboksen nok have sagt, at dommerne dømte en anelse ensidigt til fordel for børneholdene. Det endte da også helt planmæssigt med sejre til børnene.

- Reglerne skal ikke tages så bogstaveligt, men vi er her ikke kun for at lege. Vi er her også for at lære at spille håndbold, så det handler også om at lære reglerne. Men det skal selvfølgelig ske inden for deres egen formåen. Dem, der sidder i kørestol, kommer jo aldrig til at tage tre skridt og et hopskud, fortæller Marianne Jul Jensen, som står i spidsen for Lynghedens Lykkebørn.

Lykkeliga

Lykkeliga er grundlagt af den tidligere landsholdsspiller i håndbold, Rikke Nielsen. Hun manglede et håndboldhold til datteren Magda, som lider af downs syndrom. Der fandtes ikke noget håndboldhold til børn som hende - og derfor startede Rikke Nielsen det selv

.

Siden er det gået stærkt, og i dag er der 49 klubber inden for Lykkeliga. De er fordelt over hele landet.

Lynghedens Lykkebørn, som Grindsted-holdet hedder, blev grundlagt i februar og har derfor blot spillet en enkelt sæson. Her har 35 børn været med på holdet.

Annonce

Alle med handicap kan være med

Lykkeliga på landsplan blev grundlagt af den tidligere landsholdsspiller Rikke Nielsen, der selv er forælder til et barn med downs syndrom. Siden har konceptet bredt sig, og Lykkeliga har nu 49 hold fordelt over hele landet. De spiller til daglig i deres respektive klubber, mens de en gang om året mødes til Lykke Cup, der finder sted i Aalborg.

Lykkeliga-håndbold er for alle børn, der lider af et handicap og derfor ikke er i stand til at spille håndbold med ikke-handicappede. Hvad man fejler, er underordnet.

- Det har absolut ingen betydning. Man kan være med, hvis man er noget helt specielt, og det er man, hvis man er handicappet, siger Marianne Jul Jensen.

Når Lynghedens Lykkebørn indleder træningen, foregår det på den helt rette måde: Med nationalsang. For når landsholdets kampe skal begynde sådan, skal Lykkeliga-holdet naturligvis også.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce