Annonce
Billund

Succesfuld debutsæson er slut for Lynghedens Lykkebørn

Det er blot få måneder siden, at Grindsteds Lykkeligahold, Lynghedens Lykkebørn, så dagens lys. Siden er det gået hurtigt, og i den første sæson har 35 børn været tilknyttet holdet.
Med 35 deltagere har der været fyldt godt op i den gamle hedehal, når Lynghedens Lykkebørn har spillet håndbold. Tiltaget har været en stor succes.

Grindsted: Med 35 deltagende børn har den første sæson vist sig at være en stor succes for Grindsteds Lykkeligahold, Lynghedens Lykkebørn. Lykkeliga er et koncept, hvor børn med handicaps kan spille håndbold, uden at formalia bliver taget alt for tungt.

Tirsdag eftermiddag blev der sat punktum for første sæson med en anderledes gang træning, hvor børnene spillede kampe mod deres egne forældre. Her handlede det udelukkende om højt humør og livsglæde, og hvis kampene var blevet vist på tv, ville Bent Nyegaard fra kommentatorboksen nok have sagt, at dommerne dømte en anelse ensidigt til fordel for børneholdene. Det endte da også helt planmæssigt med sejre til børnene.

- Reglerne skal ikke tages så bogstaveligt, men vi er her ikke kun for at lege. Vi er her også for at lære at spille håndbold, så det handler også om at lære reglerne. Men det skal selvfølgelig ske inden for deres egen formåen. Dem, der sidder i kørestol, kommer jo aldrig til at tage tre skridt og et hopskud, fortæller Marianne Jul Jensen, som står i spidsen for Lynghedens Lykkebørn.

Lykkeliga

Lykkeliga er grundlagt af den tidligere landsholdsspiller i håndbold, Rikke Nielsen. Hun manglede et håndboldhold til datteren Magda, som lider af downs syndrom. Der fandtes ikke noget håndboldhold til børn som hende - og derfor startede Rikke Nielsen det selv

.

Siden er det gået stærkt, og i dag er der 49 klubber inden for Lykkeliga. De er fordelt over hele landet.

Lynghedens Lykkebørn, som Grindsted-holdet hedder, blev grundlagt i februar og har derfor blot spillet en enkelt sæson. Her har 35 børn været med på holdet.

Alle med handicap kan være med

Lykkeliga på landsplan blev grundlagt af den tidligere landsholdsspiller Rikke Nielsen, der selv er forælder til et barn med downs syndrom. Siden har konceptet bredt sig, og Lykkeliga har nu 49 hold fordelt over hele landet. De spiller til daglig i deres respektive klubber, mens de en gang om året mødes til Lykke Cup, der finder sted i Aalborg.

Lykkeliga-håndbold er for alle børn, der lider af et handicap og derfor ikke er i stand til at spille håndbold med ikke-handicappede. Hvad man fejler, er underordnet.

- Det har absolut ingen betydning. Man kan være med, hvis man er noget helt specielt, og det er man, hvis man er handicappet, siger Marianne Jul Jensen.

Når Lynghedens Lykkebørn indleder træningen, foregår det på den helt rette måde: Med nationalsang. For når landsholdets kampe skal begynde sådan, skal Lykkeliga-holdet naturligvis også.

Annonce
Billund For abonnenter

Se Grindsted fra drone: Fra oven ligner pladsen en femtakket stjerne

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Vejen For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Tyskland

Tyskland går til valg: De unge må vente på den store omvæltning

Aabenraa

Bil bragede ind i traktor: Promillen var over det tilladte

Danmark

Gigantisk donation: Lego Fonden giver en milliard kroner til covid-19-ramte børn

Vejen For abonnenter

Nadja vejede 186 kilo og fandt trøst i mad: - Folk så overhovedet ikke mig, de så bare min krop som et problem, der skulle ordnes

Billund

Vestermarkskirkens julemarked er tilbage

Danmark

Dall: Pludselig er de socialdemokratiske ministre blevet meget bevidste om at tale om 'skatteydernes kroner'

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Team Esbjerg

Tidligere Team Esbjerg-målvogter er ikke i tvivl: De skal kunne vinde over Buducnost

Haderslev For abonnenter

Mor og datter stiller op til valget som debutanter: - Vi er rå og nye

Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Annonce