Annonce
Billund

Succesfuld debutsæson er slut for Lynghedens Lykkebørn

Det er blot få måneder siden, at Grindsteds Lykkeligahold, Lynghedens Lykkebørn, så dagens lys. Siden er det gået hurtigt, og i den første sæson har 35 børn været tilknyttet holdet.
Med 35 deltagere har der været fyldt godt op i den gamle hedehal, når Lynghedens Lykkebørn har spillet håndbold. Tiltaget har været en stor succes.

Grindsted: Med 35 deltagende børn har den første sæson vist sig at være en stor succes for Grindsteds Lykkeligahold, Lynghedens Lykkebørn. Lykkeliga er et koncept, hvor børn med handicaps kan spille håndbold, uden at formalia bliver taget alt for tungt.

Tirsdag eftermiddag blev der sat punktum for første sæson med en anderledes gang træning, hvor børnene spillede kampe mod deres egne forældre. Her handlede det udelukkende om højt humør og livsglæde, og hvis kampene var blevet vist på tv, ville Bent Nyegaard fra kommentatorboksen nok have sagt, at dommerne dømte en anelse ensidigt til fordel for børneholdene. Det endte da også helt planmæssigt med sejre til børnene.

- Reglerne skal ikke tages så bogstaveligt, men vi er her ikke kun for at lege. Vi er her også for at lære at spille håndbold, så det handler også om at lære reglerne. Men det skal selvfølgelig ske inden for deres egen formåen. Dem, der sidder i kørestol, kommer jo aldrig til at tage tre skridt og et hopskud, fortæller Marianne Jul Jensen, som står i spidsen for Lynghedens Lykkebørn.

Annonce

Lykkeliga

Lykkeliga er grundlagt af den tidligere landsholdsspiller i håndbold, Rikke Nielsen. Hun manglede et håndboldhold til datteren Magda, som lider af downs syndrom. Der fandtes ikke noget håndboldhold til børn som hende - og derfor startede Rikke Nielsen det selv

.

Siden er det gået stærkt, og i dag er der 49 klubber inden for Lykkeliga. De er fordelt over hele landet.

Lynghedens Lykkebørn, som Grindsted-holdet hedder, blev grundlagt i februar og har derfor blot spillet en enkelt sæson. Her har 35 børn været med på holdet.

Alle med handicap kan være med

Lykkeliga på landsplan blev grundlagt af den tidligere landsholdsspiller Rikke Nielsen, der selv er forælder til et barn med downs syndrom. Siden har konceptet bredt sig, og Lykkeliga har nu 49 hold fordelt over hele landet. De spiller til daglig i deres respektive klubber, mens de en gang om året mødes til Lykke Cup, der finder sted i Aalborg.

Lykkeliga-håndbold er for alle børn, der lider af et handicap og derfor ikke er i stand til at spille håndbold med ikke-handicappede. Hvad man fejler, er underordnet.

- Det har absolut ingen betydning. Man kan være med, hvis man er noget helt specielt, og det er man, hvis man er handicappet, siger Marianne Jul Jensen.

Når Lynghedens Lykkebørn indleder træningen, foregår det på den helt rette måde: Med nationalsang. For når landsholdets kampe skal begynde sådan, skal Lykkeliga-holdet naturligvis også.

Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Billund

Fredagstræf på Jydepotten

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce