Annonce
Esbjerg

Succesfuld lynaktion sendte seks ledige i fast job

Hos Stilladsgruppen Esbjerg er det formand Kenneth Berthelsen og direktør Jørgen Mikkelsen, der har sørget for at få det nye mandskab godt i gang. De er begge enige om, at det er gået over al forventing. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Jobcenter Esbjerg, 3F Esbjerg Transport, AMU Vest og Stilladsgruppen Esbjerg A/S har ved fælles hjælp og i løbet af få uger skaffet seks ledige fast job.

Esbjerg Kommune: Hos Stilladsgruppen Esbjerg A/S sidder Jørgen Mikkelsen og er en glad direktør. For to måneder siden manglede virksomheden arbejdskraft, men nu er der kommet seks nye medarbejdere på holdet.

Hos Jobcenter Esbjerg, 3F Esbjerg Transport og AMU Vest er glæden ligeså stor over, at et koordineret samarbejde mellem de fire parter har flyttet seks borgere fra offentlig forsørgelse til et ordinært job.

Ifølge jobkonsulent ved Esbjerg Kommune, Lillian Pedersen fra Energiteamet, spirede den konkrete indsats i det lokale uddannelsesudvalg, hvor AMU Vest, 3F, jobcentret og stilladsgruppen gik sammen om at løse problemet med den manglende, kvalificerede arbejdskraft i stilladsbranchen og mere specifikt hos Stilladsgruppen Esbjerg.

- Dernæst kommer Energiteamet i jobcentret ind over, for der vil komme et stigende behov for arbejdskraft på stilladsområdet både onshore og offshore, og hvis man ønsker at arbejde inden for offshore, er det en fordel, hvis man har erfaring fra onshore-arbejde først. Vi aftalte et 14 dages screeningsforløb på AMU Vest, hvor ledige kan få en introduktion til området. Derefter holdt vi et informationsmøde med deltagelse af alle parter, hvor 21 ledige mødte op. Vi gjorde meget ud af at påpege, at de til enhver tid kunne melde fra, hvis de ikke følte, de kunne klare branchen, som er fysisk hård. Man skal også kunne se sig selv i det mange år fremover, siger Lillian Pedersen, der vurderer, at stilladsprojektet er et af de allerhurtigste i forhold til at få kontanthjælps- eller dagpengemodtagere i direkte beskæftigelse.

Nyt hold

Initiativet er blevet til som et samarbejde mellem Stilladsgruppen Esbjerg A/S, Jobcenter Esbjerg, 3F Esbjerg Transport og AMU Vest.Planen er, at der snart startes endnu et forløb op. Tirsdag blev der holdt informationsmøde, og med godt 15 fremmødte er der umiddelbart nok til endnu et hold stilladsarbejdere, oplyser AMU Vest, der påpeger, at det også er et fint tilbud om at få foden indenfor i branchen og skabe sig en fremtid.

Stilladsgruppen Esbjerg manglede arbejdskraft og har nu, med hjælp fra Jobcenter Esbjerg, 3F Esbjerg Transport og AMU Vest, ansat seks langtidsledige. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

En langtidsholdbar løsning

På informationsmødet fortalte en repræsentant for stilladsgruppen om arbejdet, og det endte med, at 19 indledte screeningsforløbet på AMU Vest, hvor de fik introduktion til arbejdet. Efter de 14 dage, hvor 3F, jobcentret og stilladsgruppen holdt en tæt kontakt, var de ni klar til de videre kurser, og det endte med, at seks kunne modtage kursusbevis 3. maj. Dagen efter begyndte de at arbejde for Stilladsgruppen Esbjerg.

- Det er en fantastisk løsning. For to måneder siden gik vi og manglede arbejdskraft, og nu har vi fået seks nye mand på holdet. Der er en enkelt af dem, som har haft lidt startvanskeligheder, men ellers går det over al forventning. Det er mit håb, at det her også vil kunne åbne andre virksomheder og faggruppers øjne. Jeg kan i hvert fald varmt anbefale det, siger Jørgen Mikkelsen, direktør for Stilladsgruppen Esbjerg.

Ole Østergaard Nielsen, teamleder og underviser på AMU Vest, er ligeledes tilfreds.

- Forløbet er skræddersyet til at teste kandidaterne på både kryds og tværs, og vi tjekker blandt andet, om de kan holde ud at komme op i højden, kan møde til tiden, er i stand til at klare det fysisk hårde arbejde, samt at de er engagerede. Ud fra de foreløbige resultater kan man da roligt kalde det en succes, siger Ole Østergaard Nielsen.

Aftalen med Stilladsgruppen Esbjerg er, at de inden for tre måneder skal tilbyde arbejderne en uddannelsesaftale, så de kan begynde på den to-årige stilladsarbejder-uddannelse. Håbet er nu, at man kan gentage succesen. Som udgangspunkt fortsat med Stilladsgruppen Esbjerg som samarbejdspartner.

- Der er generelt stor mangel på arbejdskraft i branchen, så vi håber, der på sigt er andre, der er med på ideen, siger Ole Østergaard Nielsen.

Stilladsgruppen Esbjerg manglede arbejdskraft og har nu, med hjælp fra Jobcenter Esbjerg, 3F Esbjerg Transport og AMU Vest, ansat seks langtidsledige. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Samarbejde er nøglen

3F Esbjerg Transports formand, Jakob Lykke, er fuld af roser til alle parter.

- Det er bare et bevis på, at når man arbejder sammen, kan man få tingene til at ske uden alt for megen palaver, siger han.

Stilladsgruppen Esbjerg manglede arbejdskraft og har nu, med hjælp fra Jobcenter Esbjerg, 3F Esbjerg Transport og AMU Vest, ansat seks langtidsledige. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Stilladsgruppen Esbjerg manglede arbejdskraft og har nu, med hjælp fra Jobcenter Esbjerg, 3F Esbjerg Transport og AMU Vest, ansat seks langtidsledige. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Planklagenævnet jorder klager over kommunal håndtering af omstridt højhus i Esbjergs bykerne: Bygherrer klar til næste fase

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Unge kastede kanonslag efter Betina og hendes børn: - Det kunne være gået helt galt

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg For abonnenter

Byens største julefrokost-arrangør undrer sig over smitteopsporingen efter udbrud: Derfor informerede vi selv

Kolding For abonnenter

Rasmus er spastiker og kæmpe håndboldfan: Det er et frirum, hvor jeg kan glemme hverdagens problemer

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Esbjerg

Chaufførmangel, Brexit og covid-19 sender frisk fisk på skinner: Esbjerg-firma vil skære 40 procent af transporttiden

Esbjerg For abonnenter

Bygherre får gok i nødden af politikere: Beskyldes for at have bygget i ond tro og skal fjerne ulovligt opsatte kviste

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Varde

Blæste alkometer højt op om formiddagen: Mand med meget aldrende fødselsattest sigtet for spritkørsel

Sønderborg For abonnenter

70 år gammel skov er ulovlig: Træerne skal væk, men skoven får lov at overleve som krat

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Annonce