Annonce
Sønderborg

Succesfuld nordalsisk virksomhed vinder eftertragtet pris

Smede- og montagefirmaet er med Jan Kallehave i spidsen er vokset fra enmandsvirksomhed til 40 ansatte. Arkivfoto: Timo Battefeld
Eksplosiv vækst er grunden til, at Kallehave Stål & Montage ved Guderup nu får DI Sønderjyllands Initiativpris 2019.

Nordals: Fra et enmandsfirma i en garage i Nordborg til etablering af en hel virksomhed med 40 ansatte og køb af sikringsfirmaet Scan Agentur i Kruså. Alt sammen på mindre end et årti.

Så hurtig er det gået for Kallehave Stål & Montage ApS ved Guderup. Derfor får Als-virksomheden nu DI Sønderjyllands Initiativpris 2019.

- Det er en stor anerkendelse, og vi kan bruge initiativprisen som en status og en bekræftelse på det, vi laver. Det er gået stærkt for vores virksomhed, og det fortsætter, siger indehaver og projektleder Jan Kallehave.

Midt i finanskrisen etablerede Jan Kallehave i 2010 Kallehave Stål & Montage. Først som enkeltmands virksomhed med på fokus på stålkonstruktioner til byggebranchen. I dag omsætter den for over 40 millioner kroner.

Virksomheden er underleverandør til entreprenører og industri og har specialiseret sig i forarbejdning af rustfrit stål og byggestål til blandt andet altaner, gelændere og trapper.

Det er gået stærkt for vores virksomhed, og det fortsætter

Jan Kallehave, indehaver

Begyndte i garage

Midt i finanskrisen i 2010 etablerede Jan Kallehave sin virksomhed. Den udlærte smed var forinden blevet fyret, hvorefter han i 10 uger arbejdede med motorvejen. Det blev han træt af og i stedet begyndte han eget firma med udgangspunkt fra sin garage i Nordborg.

- Der var ikke den store opbakning fra banken, ligesom revisoren spurgte, om det nu var ordentlig gennemtænkt. Der gik vel 3-4 år, før banken kunne se, at vi godt kunne finde ud af det, husker Jan Kallehave, der i hverdagene lavede smedearbejde gennem et vikarfirma og i weekenderne bankede sin egen forretning op.

Hurtigt begyndte ordrerne at komme. Efter halvandet år fik Kallehave sin første medarbejder. Relativt hurtigt efter kom de næste tre. I november 2013 rykkede firmaet ind på et 300 kvadratmeter stort værksted i Nordborg.

Allerede året efter købte Jan Kallehave en gammel gård ved Guderup med fem hektar land, stuehus, stalde og maskinhuse. Størstedelen er nu som forvandlet med moderne kontor, kantine og værksteder.

Annonce

Giganter som kunder

Blandt de mange kunder tæller blandt andre giganter som MT Højgaard, Hoffmann og A. Enggaard. Blandt opgaverne har været den ny fabriksbygning hos Linak, Kinorama i Borgen, Hotel Alsik plus en masse mere. Også datterselskabet Kallehave Kraner er kommet til, ligesom en udvidelse på 1.000 kvadratmeter er på tegnebrættet.

DI Sønderjyllands Initiativpris uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds. Prisen bliver uddelt fredag hos Kallehave Stål & Montage.

- Kallehave Stål & Montage kan absolut beskrives som en succesfuld virksomhed. Sammen med sådan en markant udvikling og vækst hører der også med at kunne følge med hele tiden og skaffe sig nødvendig viden og indsigt til at lede sådan en virksomhed med voksværk. Og det har de mestret rigtig flot, siger borgmester Erik Lauritzen, som deltager i overrækkelsen.

Vinderne i DI’s 18 regionalforeninger dyster efterfølgende om at vinde den landsdækkende Initiativpris, der uddeles til februar.

I 2014 køkte Jan Kallehave en gård ved Guderup, hvor han i dag har moderne kontor, kantine og værksteder. Arkivfoto: Timo Battefeld
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Sidste kapitel i Ejgils liv kunne ikke være skrevet bedre: Kørte næsten sig selv i graven

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Eksplosionsbrand ved Rema 1000: Købmand kalder branden meget voldsom

Erhverv For abonnenter

Morten bruger alle vågne timer på cannabis-stiklinger: Han skal finde dén sort, som kan blive til medicin

Tønder

Han fik den helt rigtige ide: Kaspers nye donuts bliver revet væk i sommerlandet

Nordtyskland

Danske gæster kan være blevet smittet med coronavirus, hvis de har besøgt bestemt bar i Flensborg

Sydjylland For abonnenter

Flere uddannelser er på vej, men de studerende siger igen nej til Syd- og Sønderjylland: Unge higer efter storbyens prestige

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sønderborg

Motorvej var totalt spærret: Åben igen efter uheld

Sønderjyske Fodbold

Sådan blev løsningen på Haji Wright-problemet: SønderjyskE forlænger kontrakten og lader angriberen spille i Tyrkiet

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Esbjerg For abonnenter

Boliger på Støberigrunden: Forventer afklaring i løbet af efteråret

Sydjylland For abonnenter

Markant flere fravælger UC Syd, når de skal uddannes til lærere, sygeplejersker og socialrådgivere: - Det er rigtig skidt

Livsstil

Seks singler, to hjul og en passion: Motorcykler binder dem sammen

Annonce