Annonce
Sønderborg

Succesfuld nordalsisk virksomhed vinder eftertragtet pris

Smede- og montagefirmaet er med Jan Kallehave i spidsen er vokset fra enmandsvirksomhed til 40 ansatte. Arkivfoto: Timo Battefeld
Eksplosiv vækst er grunden til, at Kallehave Stål & Montage ved Guderup nu får DI Sønderjyllands Initiativpris 2019.

Nordals: Fra et enmandsfirma i en garage i Nordborg til etablering af en hel virksomhed med 40 ansatte og køb af sikringsfirmaet Scan Agentur i Kruså. Alt sammen på mindre end et årti.

Så hurtig er det gået for Kallehave Stål & Montage ApS ved Guderup. Derfor får Als-virksomheden nu DI Sønderjyllands Initiativpris 2019.

- Det er en stor anerkendelse, og vi kan bruge initiativprisen som en status og en bekræftelse på det, vi laver. Det er gået stærkt for vores virksomhed, og det fortsætter, siger indehaver og projektleder Jan Kallehave.

Midt i finanskrisen etablerede Jan Kallehave i 2010 Kallehave Stål & Montage. Først som enkeltmands virksomhed med på fokus på stålkonstruktioner til byggebranchen. I dag omsætter den for over 40 millioner kroner.

Virksomheden er underleverandør til entreprenører og industri og har specialiseret sig i forarbejdning af rustfrit stål og byggestål til blandt andet altaner, gelændere og trapper.

Annonce

Det er gået stærkt for vores virksomhed, og det fortsætter

Jan Kallehave, indehaver

Begyndte i garage

Midt i finanskrisen i 2010 etablerede Jan Kallehave sin virksomhed. Den udlærte smed var forinden blevet fyret, hvorefter han i 10 uger arbejdede med motorvejen. Det blev han træt af og i stedet begyndte han eget firma med udgangspunkt fra sin garage i Nordborg.

- Der var ikke den store opbakning fra banken, ligesom revisoren spurgte, om det nu var ordentlig gennemtænkt. Der gik vel 3-4 år, før banken kunne se, at vi godt kunne finde ud af det, husker Jan Kallehave, der i hverdagene lavede smedearbejde gennem et vikarfirma og i weekenderne bankede sin egen forretning op.

Hurtigt begyndte ordrerne at komme. Efter halvandet år fik Kallehave sin første medarbejder. Relativt hurtigt efter kom de næste tre. I november 2013 rykkede firmaet ind på et 300 kvadratmeter stort værksted i Nordborg.

Allerede året efter købte Jan Kallehave en gammel gård ved Guderup med fem hektar land, stuehus, stalde og maskinhuse. Størstedelen er nu som forvandlet med moderne kontor, kantine og værksteder.

Giganter som kunder

Blandt de mange kunder tæller blandt andre giganter som MT Højgaard, Hoffmann og A. Enggaard. Blandt opgaverne har været den ny fabriksbygning hos Linak, Kinorama i Borgen, Hotel Alsik plus en masse mere. Også datterselskabet Kallehave Kraner er kommet til, ligesom en udvidelse på 1.000 kvadratmeter er på tegnebrættet.

DI Sønderjyllands Initiativpris uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds. Prisen bliver uddelt fredag hos Kallehave Stål & Montage.

- Kallehave Stål & Montage kan absolut beskrives som en succesfuld virksomhed. Sammen med sådan en markant udvikling og vækst hører der også med at kunne følge med hele tiden og skaffe sig nødvendig viden og indsigt til at lede sådan en virksomhed med voksværk. Og det har de mestret rigtig flot, siger borgmester Erik Lauritzen, som deltager i overrækkelsen.

Vinderne i DI’s 18 regionalforeninger dyster efterfølgende om at vinde den landsdækkende Initiativpris, der uddeles til februar.

I 2014 køkte Jan Kallehave en gård ved Guderup, hvor han i dag har moderne kontor, kantine og værksteder. Arkivfoto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Kolding

Handicap-forum kritiserer adgangsforholdene på Kolding Sygehus: Det er for hårdt at komme ind i manuel kørestol

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];