Annonce
Erhverv

Succesfuld restaurant erstatter Jensens Bøfhus i Esbjergs centrum

Honglian Chen og hustruen Huazhen He, har med succes drevet Nara Sushi i Vejle. Nu er de med til at åbne Nara Sushi i Torvegade, hvor Jensens Bøfhus fraflytter. Arkivfoto: Mette Mørk
Nara Sushi med frisklavet sushi ad libitum til frokostpriser, der går ned til 158 kroner per person, har haft kæmpe succes i Vejle. Nu kommer det japansk inspirerede spisehus til Esbjerg, hvor man erstatter Jensens Bøfhus i Torvegade.

Esbjerg: Esbjergenserne får snart en fuldgod erstatning for restaurant Jensens Bøfhus, når den kriseramte bøfhus-kæde lukker og slukker i Esbjergs midtby og efterlader byen med bøfhuset i City Nord.

Jensens Bøfhus har for længe siden annonceret, at man gerne ser en anden overtage lejemålet for restauranten i Torvegade. Nu har erhvervsmæglerkæden Colliers International lejet de velbeliggende lokale mellem Torvet og Musikhuset Esbjerg, ejet af Villemoes Holding, til sushirestauranten Nara.

- Vi har jo mange kontakter til butikker og restauranter over hele landet, og vi vidste derfor at denne kæde søgte en placering i Esbjerg, forklarer René Neesgaard fra Colliers.

Den succesfulde sushi-restaurant åbnede for et par år siden i Vejle og trods hård konkurrence fra flere andre sushirestauranter i byen og med op imod 300 pladser i den toetagers restaurant i Vejles centrum har stedet kørt med fulde huse.

Madspild

  • Nara Sushi kører en særlig indsats imod madspild. For at undgå madspild har restauranten en regel om, at man betaler 10 kroner per stykke, hvis der er mere end tre stykker sushi, sticks eller forret i overskud på bordet. Hvis alle bare bestiller 100 styk og kun spiser det halve, vil vi hurtigt lukke, forklarer indehaverne.

Bestillingssedler

Bag Nara Sushi i Vejle står kinesiske Honglian Chen og en partner, og stedet bygger på et koncept, de har taget med sig fra sushirestauranten Osaka Sushi, der ligger i København. Osaka Sushi var den tredje restaurant herhjemme som for mere end ti år siden begyndte med running sushi, hvor gæsterne løbende bestiller, hvad de vil spise, så al sushien er frisklavet.

I Esbjerg, hvor man får omkring 150 pladser og udendørsservering, kommer en tredje partner med om bord, men konceptet er det samme.

Nara Sushi laver sushi på 80 forskellige måder og har også en række forretter og sticks - asiatiske spydretter.

Konceptet er, at gæsterne udfylder en fortrykt bestillingsseddel på de retter, de gerne vil have. Når de er spist, udfylder de en ny bestillingsseddel, indtil maven er fuld. I hverdagen koster ad libitum sushien 188 kroner per person, mens prisen er 30 kroner højere fredag til søndag og 30 kroner lavere hver dag til frokost.

- Du kan bestille så mange gange du har lyst til, så du rigtig kan få smagt din favoritter igen og igen. Vores dygtige sushi-kokke er stolte af deres håndværk og tilbereder din sushi i restauranten for øjnene af dig. Vi ønsker at skabe et rum, hvor hyggelige stunder, god service og friske råvarer og varm mad går hånd i hånd, forklarer indehaverne.

Annonce

Glimrende sushi

I Vejle har Nara Sushi da også fået gode anmeldelser, blandt andet af i lokale dagblad, Vejle Amt Folkeblad.

”Men det bedste af det hele er naturligvis, at kvaliteten på Nara Sushi også holder hjem. Ikke den mest fantasifulde sushi på markedet, ej heller de mest eksotiske råvarer i udvalget, men restauranten serverer glimrende sushi, og til under 200 kroner kuverten er det svært at gøre et bedre køb til prisen”, hedder det blandt andet i anmeldelsen af sushirestauranten.

Om årsagen til, hvorfor man vælger at placere en ny restaurant i Esbjerg, oplyser folkene bag Nara Sushi, at Esbjerg er en stor by, og at man har været på feltarbejde i byen og er kommet til den konklusion, at der bør være plads til endnu et japansk inspireret spisehus i byen.

- Vi tror på, at mange kan lide sushi, og vi kører med vores helt eget koncept. Hvis sushi er en del af en buffet og står mere end en halv time, går det ud over smagen. Running sushi er et godt koncept, folk kan lide. Men kører de afkølede tallerkener længe på båndet, bliver risen hård. Her får alle 100 procent frisklavet sushi, fortæller indehaveren.

Nara Sushi overtager lejemålet efter Jensens Bøfhus den 1. november og herefter skal lokalet indrettes til sushirestaurant. Indehaverne forventer således, at Nara Sushi er klar til at slå dørene op i Torvegade lige inden jul.

Nara Sushi med frisklavet sushi ad libitum til frokostpriser, der går ned til 158 kroner per person, har haft kæmpe succes i Vejle. Nu åbner spisestedet i Esbjergs midtby. Foto: Mette Mørk
Jensens Bøfhus forlader efter flere årtier Esbjerg centrum. I stedet åbner Nara Sushi. Arkivfoto
Annonce
Erhverv For abonnenter

Tilflyttere fra Danmark får fornem pris for istandsættelse af kæmpevilla i Flensborg

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

JV erfarer: Målmand er færdig hos EfB, der har mulig hollandsk afløser til prøvetræning

Sydjylland For abonnenter

Elever tog kvælertag, uddelte blå mærker og sparkede Charlotte: Alligevel fortsætter hun som speciallærer

Aabenraa

Hjulspin og ræs skræmmer turisterne væk fra lystbådehavnen: Nu vil du oftere støde på politiet i området

Erhverv

Skal du ud og spise i Flensborg? Flere restauranter kræver stadig test, selvom myndighederne har lempet reglerne

Haderslev For abonnenter

Offer for knivstik flygtede gennem Knud-Eriks lejlighed: Det hele var ret chokerende

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Q-Star Energy A/S genopstår med stærk lokal ejerkreds

Sydjylland

Tommy Ahlers stopper i Folketinget: For meget spil og for få visioner

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Haderslev For abonnenter

Dødsulykke: Frontalt sammenstød skete i den dræbtes side

Tønder For abonnenter

Fra Moldova med kærlighed: Alina og Denis er flyttet ind i et nedbrændt hus, og nu stiller hun op til kommunalvalg

Nordtyskland

Kæmpe lettelse: De fleste i grænselandet er undtaget fra Tysklands nye krav om test

Annonce