Annonce
Erhverv

Succesfuldt salg af kræftmiddel udløser milliard til Genmab

Et godt salg af middel mod knoglemarvskræft betyder, at Genmab onsdag har fået en bonus på en milliard kroner.

Inden 2019 løb ud, rundede salget af kræftmidlet Darzalex 20 milliarder kroner, og det udløser en bonus på en milliard kroner til det danske selskab bag Darzalex, Genmab.

Darzalex er et middel mod forskellige former for knoglemarvskæft. Det blev udviklet af Genmab, der i 2012 solgte rettighederne til produktion, markedsføring og salg til amerikanske Johnson & Johnson.

Til gengæld får Genmab royalties både i form af procenter af salget og bonusser, når forskellige milepæle i salget er opnået.

En af milepælene var et salg på tre milliarder dollar i 2019, svarende til 20 milliarder kroner.

Den blev nået med en stærk slutspurt i fjerde kvartal, fremgår det af Johnson & Johnsons regnskab ifølge Ritzau Finans.

Dermed har regnskabet kastet en bonus på 150 millioner dollar af sig, det svarer til cirka en milliard kroner, til Genmab onsdag.

Genmabs aftale med Johnson & Johnson er ifølge branchemediet MedWatch skruet sådan sammen, at Genmab får en andel af salget.

Andelen starter på 12 procent, men stiger i takt med, at salget øges. Hvis omsætningen runder tre milliarder dollar i et kalenderår, bliver Genmabs andel 20 procent.

Selv om milepælen først blev nået i fjerde kvartal, har Genmab hele tiden forventet at få bonussen for den.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce