Annonce
Kolding

Succesrig forpagter for vandrehjem stopper

Kolding Kommune søger en ny forpagter til Danhostel Kolding. Den hidtidige forpagter, Sally Due Sperling, har fået nyt job på Danhostel Esbjerg. Hun arbejder dog begge steder indtil udgangen af marts. Arkivfoto: Esbjerg Kommune
Torsdag slog Kolding Kommune jobbet som forpagter af vandrehjemmet Danhostel op. Den nuværende forpagter, Sally Due Sperling, er to gange kåret som landets bedste vandrehjemsvært, så der er noget at leve op til for afløseren.

Kolding: Drømmer du om at blive forpagter på vandrehjemmet Danhostel i Kolding, så er det nu, du skal rykke. Den nuværende forpagter, Sally Due Sperling, har fået nyt job på Danhostel i Esbjerg.

- Hun er tiltrådt i Esbjerg, men arbejder begge steder og er hos os frem til udgangen af marts, fortæller Kolding Kommunes fritids- og idrætschef Kurt Hansen Schmidt.

Jobbet blev slået op i torsdags, og han har allerede fået henvendelser fra ti interesserede.

- Så der er god interesse for jobbet. De interesserede får udbudsmaterialet tilsendt, så de kan fordybe sig i det, inden de skriver en ansøgning, siger Kurt Hansen Schmidt.

I stillingsopslaget står, at der søges en forpagter til Danmarks bedste vandrehjem.

- Det synes vi i hvert fald, det er. Og Sally Due Sperling er to gange blevet kåret som landets bedste vandrehjemsvært, så den nye forpagter får en tung arv at løfte.

Annonce

Større vandrehjem

Sally Due Sperling har været forpagter på vandrehjemmet i Kolding siden 2011.

- Vi er ærgerlige over, at hun stopper, for det er hendes fortjeneste, at det kører så godt, som det gør. Vandrehjemmet er i fin stand og der er ingen tvivl om, at hun er knalddygtig. Når hun har søgt videre til Danhostel i Esbjerg, så hænger det sammen med, at det er noget større end vores vandrehjem, siger Kurt Hansen Schmidt.

Vandrehjemmet i Esbjerg har 53 værelser, mens det i Kolding råder over 28 værelser.

Kolding Kommune vil kigge på kriterierne pris, kvalitet og erfaring, når den nye forpagter skal vælges.

Ansøgningsfristen er den 17. februar klokken 10, og samtalerne skal holdes den 24. februar.

- Det er en administrativ gruppe med senior- sundheds- og fritidsdirektør Annette Lund i spidsen, der skal finde den nye forpagter, fortæller fritids- og idrætschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

Esbjerg For abonnenter

Ny ballade i Socialdemokratiet: Sandrini kræver formand sat på plads i højhussag

Sønderjylland

Se billederne: Vera og kronprinsen delte uheldshistorier ved indvielse af sygehus

Annonce