Annonce
Varde

Succestræneren fra "Down Under" faldt til: - Danskere og australiere klinger rigtig godt

Målet er nået, og Nordenskov har forlænget med succetræner Brendan Garlick. Foto: Jóhann Thór Haahr Hansen
Nordenskov Volleys australske træner Brendan Garlick beretter om et fremragende første år i klubben, som han har valgt at forlænge kontrakt med efter sommerferien. Og følelserne er i den grad gengældt både spillere og andre involverede i Nordenskov.

Australske Brendan Garlick kan snart fejre sit første år som træner for Nordenskov Volleys ligaherrer, og har valgt at forlænge sin kontrakt med yderligere et år.

Den venlige men disciplinerede australier, der oprindelig er uddannet ingeniør, havde inden han landede i Nordenskov haft en sæson som træner den svenske volleyklub Örebro Volley, hvor han trænede klubbens ligakvinder.

Men efter nogen, som han selv vil kalde det, hårde lektioner fra ledelsen i den svenske klub, gik der ikke længe før han ledte efter et nyt sted at fortsætte sit europaeventyr:

- Jeg havde ikke i sinde om at tage hjem, så jeg sendte mails rundt til cirka 420 forskellige klubber verden over, og hørte af, om de gik og manglede en træner, siger Brendan Garlick.

Der tikkede også en mail ind til Nordenskovs klubledelse, der på daværende tidspunkt ikke manglede en træner. Men korrespondancen fortsatte, og omkring april sidste år var kontrakten på plads. Og med sig til Nordenskov tog Brendan de tre australske talentspillere Jordan Colotti, Malachi Murch og Tom Heptinstall, som han kendte fra talentholdssamlinger i Australien.

Annonce

Opgør søndag

Nordenskov spiller første opgør om 5.-6. pladsen hjemme mod Ikast. Kampen spilles søndag klokken 18.00 i Helle Hallen.

Første to års mål er allerede indfriet

Nu har Brendan Garlick og volleyherrerne kun én kamp tilbage i 2018-2019 sæsonen, der er gået over al forventning i forhold ambitionerne. Herrerne tager søndag hul på en bedst af tre placeringskamp om 5. – 6.-pladsen mod Ikast – en placering, der ifølge den langsigtede plan først skulle være realistisk at nå til næste sæson. Og der er ifølge Brendan Garlick især én grund til, at det er gået så godt i år:

- Der har været en enorm opbakning projektet fra alle ildsjælene involverede i klubben. Jeg har som træner bare udført mit arbejde, men selve drivkraften er kommet fra drengene selv og fra borgerne i Nordenskov, som virkelig har fået de andre udlændinge og jeg til at føle mig hjemme, siger Brendan Garlick, og nikker ja til journalistens opfattelse af, at Australiere og danskere kommer godt ud af det med hinanden.

- Ofte lidt for godt, griner Brendan Garlick.

Og følelserne er i den grad gengældt fra spillerne og klubben. Det kan tydeligt mærkes på denne onsdag aften i Helle Hallen, hvor både bolddrenge, halpedeller, spillere og forældre er forbi og give træneren et klap på skulderen efter seneste sejr over Vestsjælland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Ugen i billeder: Så du det?

Annonce