Annonce
Tønder

Sultne gæster: 7000 østers blev spist på årets Østersfestival

På festivalen var der blandt andet konkurrencer i at åbne 30 østers både hurtigt og fejltfrit. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
I weekenden løb Danmarks Østersfestival af stablen for første gang på Rømø, og det blev så stor en succes, at festivalen bliver gentaget i 2020.

RØMØ: 7000 østers blev friteret, hakket og grillet og tilsat smag af alt fra havtorn til lakrids, da Danmarks Østersfestival i weekenden for første gang fandt sted på Rømø. Hos folkene bag jubler man over både afviklingen af årets festival og den store interesse fra lokalområdet.

- Det har hele vejen rundt været en succes med opbakning fra både lokale borgere og erhvervslivet, og så var det fantastiske at afvikle en østersfestival, hvor vi kunne benytte os af østers, der er samlet med håndkraft, og som er dyrket i havet lige foran os, siger Povl Lønberg, der er initiativtager og projektleder på Danmarks Østersfestival.

Han henviser til, at man på tidligere festivaler på Fanø har været nødsaget til ikke at benytte lokale østers på grund af risikoen for norovirus, men at det heldigvis ikke har været tilfældet på Rømø, og det er en stor gevinst.

- Der er 72.000 tons østers alene i Vadehavet, så de er i høj grad en del af DNA'en omkring Rømø. Det er blandt andet noget af det, festivalen skal være med til at understøtte, udover at vi naturligvis også håber at kunne trække flere turister til fra både Danmark og resten af Europa, siger Povl Lønberg, der blandt andet skal til Hamborg og Milano for at promovere næste års festival.

Annonce

Om festivalen

På festivalen kunne man blandt andet opleve flere forskellige konkurrencer og få inspiration til, hvordan østers kan anvendes hjemme.

Flere end 30 topkokke fra Danmark, Sverige og Nordtyskland deltog i diverse konkurrencer.

Lokale Restaurant Ros sikrede sig en tredjeplads i kategorien "Det salte køkken"

Desuden var der gratis workshops, hvor børn og voksne kunne lære at lave enkel gourmetmad under vejledning af Christian Wellendorf, der er holdkaptajn på det danske kokkelandshold.

Forbedring næste år

Povl Lønberg vurderer, at cirka 2000 gæster var forbi festivalen, og står det til ham og de resterende kræfter bag, skulle det gerne blive endnu bedre næste år.

- Vi er netop i den her uge gået i gang med at arbejde frem imod næste års festival, så vi kan ikke sige så meget endnu om, hvad der kommer til at ske, men vi har i hvert fald rigtig mange gode idéer, siger Povl Lønberg.

En ting kan han dog løfte sløret for. Nemlig at næste års Østersfestival kommer til at finde sted på Rømø den 11. og 12. oktober 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Daginstitutioner og mindre skoleklasser genåbner 15. april - sommerens festivaler aflyst

Annonce