x
Annonce
Billund

Sun-Air-fly måtte vende om og sikkerhedslande i Billund

Det var et fly fra Billund-firmaet Sun-Air, som flyver for British Airways, der mandag morgen måtte lande i Billund Lufthavn kort efter at være lettet. Arkivfoto

En revne i en siderude gjorde, at et fly, som netop var lettet fra Billund, måtte lande igen.

Billund: De passagerer, som mandag morgen skulle flyve fra Billund til Oslo, fik en uventet og noget længere rejse end planlagt.

Flyet, som var fra Billund-selskabet Sun-Air of Scandinavia, der flyver for British Airways, var kun lige nået at lette fra Billund Lufthavn, inden det vendte om og landede igen. Det skyldes, at kaptajnen havde opdaget en revne i venstre siderude i cockpittet. Derfor vendte han straks om og landede igen sikkert på jorden i Billund Lufthavn.

Selvom flyet måtte foretage en sikkerhedslanding, har der ikke været alvorlig fare på færde, for de 29 passagerer, som befandt sig om bord på flyet.

- Der er mange sikkerhedsting i sådan en rude. Den har fire lag glas, så der er ingen større fare, fordi der er en revne i det ene lag, siger Kristian Tvergaard, som er kommerciel direktør hos Sun-Air of Scandinavia.

Annonce

Ingen dramatik

Det er dog en fast procedure, at flyet ikke må fortsætte, når en sådan fejl er opdaget. For det er trods alt bedre, at et fly lander en gang for meget, end at der ender med at ske et alvorligt uheld.

- Der er ikke noget dramatik i det. Det er bare en fast procedure, at når man opdager sådan en fejl, skal man lande i nærmeste lufthavn. Så kaptajnen vendte om og landede, og så fandt vi et andet fly, så passagererne kunne komme til Oslo, siger Kristian Tvergaard.

De 29 passagerer blev op ad mandag formiddag sat på et nyt fly og sendt til Oslo, som de nåede med en vis forsinkelse på grund af problemerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce