Annonce
Erhverv

Sun-Air laver overskud for 42. år i træk

Sun-Air-direktør Kristoffer Sundberg glæder sig over, at overskuddet i seneste regnskabsår blev væsentligt forøget til 9,3 millioner kroner. Han tror på fortsat fremgang i de kommende år. Arkivfoto: Martin Ravn
For 42. år i træk kommer Billund-selskabet Sun-Air ud med sorte tal på bundlinjen af årsregnskabet. Resultatet er markant bedre end året i forvejen, og selskabet forventer også i indeværende år fremgang.

Billund: Luftfartsselskabet Sun-Air Aviation Group, der hører hjemme i Billund, har endnu engang leveret et regnskab med sorte tal på bundlinjen. Det er såmænd ikke noget nyt, for i de 42 år, selskabet har eksisteret, har der været eneste år været leveret overskud.

Regnskabsåret, der løber fra 1. oktober 2018 til 30. september 2019, viser et samlet overskud efter skat på 9,3 millioner kroner. Det er en markant forbedring i forhold til året i forvejen, hvor overskuddet "kun" lød på 5,2 millioner kroner.

I alt omsatte Sun-Air årets løb for 491 millioner kroner, hvilket er 26 millioner kroner mere end året forinden. Det er tal, som ledelsen i Billund-selskabet ser positivt på.

- Regnskabet er ganske acceptabelt, forholdene i branchen taget i betragtning. Det er klart, at det kan mærkes, når CO2-kvoterne er steget med 18 procent i forhold til sidste år, mens dollaren stiger med seks procent, men vi er stensikre på, at vores strategi er den rigtige, og det kan også ses i dette års flotte overskud, siger Kristoffer Sundberg, der er administrerende direktør i Sun-Air Aviation Group, via en pressemeddelelse.

Annonce

Sun-Air

- Stiftet i 1978 af Niels Sundberg. Familien ejer stadig virksomheden i dag. De tre første bogstaver i hans efternavn udgør også en del af navnet Sun-Air.

- Beskæftiger sig med ruteflyvning som franchisepartner for British Airways, og flyver firma- og forretningsflyvning under brandet JoinJet. Har desuden værkstedafdeling og ambulanceflyning.

- Har cirka 230 ansatte. De sidder primært i Billund, hvor man netop har fået nyt domicil, så man nu har 1000 kvadratmeter kontorfaciliteter plus flere tusinde kvadratmeter i hangarer. Desuden er der medarbejdere i Thisted, Sindal, Aarhus, Augsburg & Friedrichshafen i Tyskland samt Orlando i USA.Stifter Niels Sundberg overlod i 2017 direktørsædet til sønnen Kristoffer Sundberg.

Succes med nicher

Sun-Air har i den forløbne tid været dygtig til at finde nogle forholdsvis små nicher, som er blevet udnyttet fuldt ud. Blandt andet har underselskabet JoinJet haft succes med at skabe private jet-oplevelser, og Sun-Airs samarbejde med det britiske luftfartsselskab British Airways har også i det forløbne år kastet nye ruter af sig; fra Bodensee i det sydlige Tyskland til Hamburg og Toulouse og fra Bremen til Toulouse.

Desuden er det i årets løb gået fremad med ambulanceflyvningen.

Sun-Air har således stor tro på, at man som virksomhed har gang i de helt rigtige ting. Derfor vil der i den kommende tid blive kørt videre efter samme strategi som hidtil.

- 2018/19 har været et benhårdt år, men vi har fuld tiltro til vores strategi, og vi forventer, at 2019/20 bliver lige så godt som sidste år, siger Kristoffer Sundberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce