Annonce
forside

Sund fornuft og god moral

Læserbrev: Disruption i kommunalbestyrelsen og forvaltningen.

Efter et års arbejde i kommunalbestyrelsen, er det stadig lige "spændende," især de tilbagevendende forsøg på "disruption". (Disruption = det tidligere "nye sort," som for længst er gledet ud i mørket).

Nogle taler og skriver med flere tunger, og forsøger at disrupte alt og alle. Aktion Disruption i Tønder Kommune er slået grueligt fejl.

Kræfter tilsidesætter værdier som redelighed, respekt, troværdighed, tillid, samarbejde og troskab - også når vi taler om ledelse, selvledelse og ansvar.

Luskeri, manipulation og uredelighed er ikke egenskaber, der fremmer samfundets vækst og udvikling - heller ikke inden for bosætning.

Rygterne render som en løbeild i kommunalbestyrelser og forvaltninger - hurtigere end over broerne til private virksomheders direktørgange.

Hovmod står for fald - Kan ikke vente til tæppefald, det bliver så godt.

Hvilket menneskesyn bestemmer vores måde at tilgå udfordringer og opgaver på?

Skal egocentriske, behovsstyrede, selvpromoverende og narcissistiske egenskaber have plads i forreste række? Skal de som konspirerer, og ikke tror sig afsløret, have magten? Eller er det sund fornuft og god moral, der vinder kapløbet?

Mulighed for indflydelse har vi, når vi viser vilje og evne til at bidrage til den demokratiske proces.

Det fordrer naturligvis en positiv indstilling, veludviklede sociale kompetencer, gode og præcise formuleringer, gode samarbejdsevner, vilje til at tage ansvar og et realistisk selvbillede. Er disse kompetencer svage, er det svært at blive en del af fællesskabet.

Konservative opfordrer til fælles fodslag.

Vi skal anstrenge os for at opbygge et bedre, mere inspirerende og resultatgivende samarbejde og samspil mellem borgere, politikere og forvaltning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];