Annonce
Sønderborg

Sundhedschef efter stabiliseret corona-tal: - Vi må ikke læne os tilbage

Arkiv: Annelene Petersen
Selv om coronasmitten står stille i Sønderborg Kommune, er det vigtigt ikke at læne sig tilbage, lyder det fra sundhedschef Michael Skriver Hansen.
Annonce

Sønderborg: Færre er smittet med coronavirus i Sønderborg Kommune. Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut, der kom torsdag eftermiddag.

Her fremgik det, at 59 personer i kommunen de seneste syv dage er blevet smittet, hvilket er et fald på syv siden tirsdag. Den udvikling er glædelig, lyder det fra Michael Skriver Hansen, sundhedschef i Sønderborg Kommune.

- Heldigvis ser det ud til, at antallet af smittede er ved at stabilisere sig, men tallene er samtidig et udtryk for, at virussen stadig er her. Smittespredningen sker også stadig. Derfor må stabiliseringen ikke få os til at læne os tilbage. Det er vigtigt, at alle fortsat holder afstand, spritter af, vasker hænder og lytter til anbefalingerne, siger han og konstaterer:

- Det er kedeligt, men nødvendigt.

De nyt tal giver en incidens - altså antal smittede per 100.000 indbyggere - på 79,6.

På landsplan er smitten steget, da 1.297 personer det seneste døgn blevet testet positive for coronavirus. Stigningen er på 40 nye tilfælde siden onsdag.

Ifølge Statens Serum Institut er dagens tal baseret på svar fra 79.304 prøver. Det svarer til, at 1.6 procent af prøverne viste, at de testede var smittet.

Tidligere har Staten Serum Institut vurderet, at smitten i foråret muligvis var højere end nu. Dengang blev færre dog testet. Statens Serum Institut har tidligere vurderet, at der i foråret har været op til 3000 smittede dagligt. Altså markant flere end nu i dette efterår. I foråret testede man stort set ikke, mens man nu tester cirka 70.000 borgere i døgnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Indland

De første danskere kan potentielt blive vaccineret til januar

Annonce