Annonce
Esbjerg

Sundhedsdirektør: - Landsby har stoppet smitteudbrud

Onsdag var firmaet Carelink sendt til Vejrup med tre mand for at fortsætte testen af byens indbyggere. Her var det en lyntest med nye korte vatpinde, som ikke skal så langt op i næsten som dem, der tidligere er brugt. Foto: Lars Fahrendorff
Esbjerg Kommune erklærer Vejrup-udbruddet for inddæmmet og trækker den særlige indsats ud af byen igen. Den store opbakning til testene har været afgørende.

Vejrup: Det kom hurtigt og det forsvandt hurtigt.

Smitteudbruddet med den yderst smitsomme, britiske variant af covid-19 er standset og Esbjerg Kommune kan erklære området for sikkert igen.

- Vi har de to seneste to dage ikke haft nye smittede i Vejrup-området, og de smittede familier er isolerede, så Vejrup er inddæmmet, og vi er klar til indsats andre steder, siger Arne Nikolajsen, direktør for Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune.

Annonce

Stor andel er testet

Hverken pcr-testene af næsten 300 borgere tirsdag eller kvik-testene onsdag formiddag og eftermiddag afslørede nye smittede, selv om rigtig mange valgte at lade sig teste.

- Der er testet enormt mange i Vejrup, og det er specielt for en landsby, at der er den store opbakning til at lade sig teste, siger Arne Nikolajsen.

Den store opbakning har været afgørende for indsatsen. Kommunen modtager hver dag oplysinger om nye smittede, og den vil derfor fortsat holde øje med Vejrup som andre steder.Vi har de to seneste to dage ikke haft nye smittede i Vejrup-området, og de smittede familier er isolerede, så Vejrup er inddæmmet

Arne Nikolajsen, direktør i Esbjerg KommuneAnnonce

Elever på vej tilbage

Smitten blev første gang konstateret i weekenden hos en børnefamilie med børn på skolen. Desuden i en dagpleje. Tirsdag blev to skoleklasser sendt hjem for at blive testet.

Pædagogisk leder på Vejrup Skole, Ole Zoltan Göller, oplyser, at eleverne i skolen møder igen i takt med, at de har testresultaterne i hus.

Det er dog kun 0. og 3. klasse, der har været sendt hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Sport

Se med i aften på jv.dk: Vi sender direkte fra stort speedwaybrag

Kolding

Beslutning om at lukke SFO'er i ferier droppes fuldstændigt: Embedsmænd beklager fejl

Annonce