Annonce
Sønderborg

Sundhedsfærdighed skal afløse slankekure

Anette Sams fortæller om sundhedsfærdighed i Sønderborg. Pressebillede

Sønderborg: Sundhedsekspert og bestsellerforfatter, Anette Sams, gæster onsdag 3. oktober Comwelle Sønderborg med foredraget "SukkerSmart". Her vil hun vise fordelene ved det blodsukkerstabile liv.

Under foredraget, der begynder kl. 17, viser Anette Sams samtidig, hvorfor vi danskere har brug for reelle sundhedsfærdigheder og ikke slankekure uden ledsagelse af faglige forklaringer og solid viden.

Skal man opretholde motivationen til en sundere livsstil, har vi brug for reelle sundheds-færdigheder og ikke slankekure uden ledsagelse af faglige forklaringer og solid viden, mener farmaceut, foredragsholder og forfatter Anette Sams.

Juicekure, suppekure, 5:2 kuren, Dukan Kuren, Atkins, brødkure, kødkure eller Blodsukkerkure? Har du også svært ved at finde ud af, hvilken slankekur eller 'sundhedstrend' som er den helt rigtige for dig og din sundhed, så møder du fuld forståelse hos farmaceut, forfatter og tidligere director hos Novo Nordisk, Anette Sams.

Alle kurer virker på vores biologi, men alt for ofte mangler de bagvedliggende faglige begrundelser, som skaber forståelse, motivation og giver mening for den enkelte, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce