Annonce
Sønderborg

Sundhedsfærdighed skal afløse slankekure

Anette Sams fortæller om sundhedsfærdighed i Sønderborg. Pressebillede

Sønderborg: Sundhedsekspert og bestsellerforfatter, Anette Sams, gæster onsdag 3. oktober Comwelle Sønderborg med foredraget "SukkerSmart". Her vil hun vise fordelene ved det blodsukkerstabile liv.

Under foredraget, der begynder kl. 17, viser Anette Sams samtidig, hvorfor vi danskere har brug for reelle sundhedsfærdigheder og ikke slankekure uden ledsagelse af faglige forklaringer og solid viden.

Skal man opretholde motivationen til en sundere livsstil, har vi brug for reelle sundheds-færdigheder og ikke slankekure uden ledsagelse af faglige forklaringer og solid viden, mener farmaceut, foredragsholder og forfatter Anette Sams.

Juicekure, suppekure, 5:2 kuren, Dukan Kuren, Atkins, brødkure, kødkure eller Blodsukkerkure? Har du også svært ved at finde ud af, hvilken slankekur eller 'sundhedstrend' som er den helt rigtige for dig og din sundhed, så møder du fuld forståelse hos farmaceut, forfatter og tidligere director hos Novo Nordisk, Anette Sams.

Alle kurer virker på vores biologi, men alt for ofte mangler de bagvedliggende faglige begrundelser, som skaber forståelse, motivation og giver mening for den enkelte, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce