x
Annonce
Esbjerg

Sundhedspersonale bliver opkvalificeret til coronakrise

Esbjerg Kommune vil give sundhedspersonalet ekstra kompetancer for at stå bedre rustet, hvis coronakrisen bliver værre. Arkivfoto: Annett Bruhn
Hvis landets sygehuse bliver lagt ned af coronasmittede patienter, vil Esbjerg Kommune hjælpe til ved at tilbyde sine bedste sygeplejersker til sygehusene. Forberedelserne er i gang ved at give sundhedspersonalet øgede kompetencer.

Esbjerg Kommune: Det er som stilhed før en storm, som man ikke rigtigt ved om kommer.

Ordene kommer fra direktør i Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune, Arne Nikolajsen, og det er naturligvis situationen med coronavirus, han hentyder til.

- Lige nu er der ro på situationen og kontrol på det, men vi ved ikke, om det varer ved, og vi er nødt til at forberede os bedst muligt på det, der kan blive virkelighed på et tidspunkt. Hvis sygehusene bliver udfordret på kapacitet og personale af coronasmittede patienter, så vil vores bedste sygeplejere blive stillet til rådighed, og det er vi ved at forberede os på, siger Arne Nikolajsen.

Derfor er der i denne uge planlagt undervisningsforløb for en del af staben af sundhedspersonale i Esbjerg Kommune, en stab der består af cirka 1.700 personer.

- Det er såkaldt e-learning, der foregår online, og det er op til de enkelte ledere at tilbyde forløbet til relevante medarbejdere. Jeg ved på nuværende tidspunkt ikke, hvor mange det drejer sig om, men vi har indtil nu ikke ikke mødt andet end velvilje og forståelse fra personalets side, så vi regner med, at alle støtter op om det, siger Arne Nikolajsen.

Annonce

Hvis sygehusene bliver udfordret på kapacitet og personale af coronasmittede patienter, så vil vores bedste sygeplejere blive stillet til rådighed, og det er vi ved at forberede os på.

Arne Nikolajsen, direktør Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune.

Genoptræning

Det er først og fremmest kompetencer og viden omkring lungefunktion og vejrtrækning, som kommunens sundhedspersonale skal opkvalificeres i.

- Både terapeuter og sosu'er, kan hurtigt få brug for det. Det kan allerede blive aktuelt i det øjeblik, hvor vores medarbejdere på plejehjem eller i hjemmeplejen oplever personer med vejrtrækningsproblemer og ikke mindst ved udskrivning af patienter, der har været smittet med corona. Der venter for de flestes vedkommende en periode med genoptræning, og vi har god erfaring fra forløb med folk, der har haft lungebetændelse, siger Arner Nikolajsen.

Han fremhæver det gode samarbejde med Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg og regionen i denne tid.

- Vi har officielle møder hver anden dag, men vi taler sammen så godt som hver eneste dag. Vi oplever, at aftaler, der tidligere kunne tage uger eller måneder at få på plads, kan klares med en enkelt telefonopringning, fordi vi trækker på samme hammel og står sammen i denne kamp, så lidt positivt er der da at hæfte sig ved, siger Arne Nikolajsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce