Annonce
Esbjerg

Sundhedspersonale bliver opkvalificeret til coronakrise

Esbjerg Kommune vil give sundhedspersonalet ekstra kompetancer for at stå bedre rustet, hvis coronakrisen bliver værre. Arkivfoto: Annett Bruhn
Hvis landets sygehuse bliver lagt ned af coronasmittede patienter, vil Esbjerg Kommune hjælpe til ved at tilbyde sine bedste sygeplejersker til sygehusene. Forberedelserne er i gang ved at give sundhedspersonalet øgede kompetencer.
Annonce

Esbjerg Kommune: Det er som stilhed før en storm, som man ikke rigtigt ved om kommer.

Ordene kommer fra direktør i Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune, Arne Nikolajsen, og det er naturligvis situationen med coronavirus, han hentyder til.

- Lige nu er der ro på situationen og kontrol på det, men vi ved ikke, om det varer ved, og vi er nødt til at forberede os bedst muligt på det, der kan blive virkelighed på et tidspunkt. Hvis sygehusene bliver udfordret på kapacitet og personale af coronasmittede patienter, så vil vores bedste sygeplejere blive stillet til rådighed, og det er vi ved at forberede os på, siger Arne Nikolajsen.

Derfor er der i denne uge planlagt undervisningsforløb for en del af staben af sundhedspersonale i Esbjerg Kommune, en stab der består af cirka 1.700 personer.

- Det er såkaldt e-learning, der foregår online, og det er op til de enkelte ledere at tilbyde forløbet til relevante medarbejdere. Jeg ved på nuværende tidspunkt ikke, hvor mange det drejer sig om, men vi har indtil nu ikke ikke mødt andet end velvilje og forståelse fra personalets side, så vi regner med, at alle støtter op om det, siger Arne Nikolajsen.

Hvis sygehusene bliver udfordret på kapacitet og personale af coronasmittede patienter, så vil vores bedste sygeplejere blive stillet til rådighed, og det er vi ved at forberede os på.

Arne Nikolajsen, direktør Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune.

Annonce

Genoptræning

Det er først og fremmest kompetencer og viden omkring lungefunktion og vejrtrækning, som kommunens sundhedspersonale skal opkvalificeres i.

- Både terapeuter og sosu'er, kan hurtigt få brug for det. Det kan allerede blive aktuelt i det øjeblik, hvor vores medarbejdere på plejehjem eller i hjemmeplejen oplever personer med vejrtrækningsproblemer og ikke mindst ved udskrivning af patienter, der har været smittet med corona. Der venter for de flestes vedkommende en periode med genoptræning, og vi har god erfaring fra forløb med folk, der har haft lungebetændelse, siger Arner Nikolajsen.

Han fremhæver det gode samarbejde med Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg og regionen i denne tid.

- Vi har officielle møder hver anden dag, men vi taler sammen så godt som hver eneste dag. Vi oplever, at aftaler, der tidligere kunne tage uger eller måneder at få på plads, kan klares med en enkelt telefonopringning, fordi vi trækker på samme hammel og står sammen i denne kamp, så lidt positivt er der da at hæfte sig ved, siger Arne Nikolajsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Tønder tabte pusten efter pausen

Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce