Annonce
Sport

Super glad Esbjerg-træner: Det bliver en dejlig weekend

Det er en styrke at kunne vinde fodboldkampe på de mindre gode dage. Det formåede EfB fredag aften. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

FODBOLD - JV I ESBJERG: - Vi kæmpede som løver og derfor vandt vi.

EfB-træner John Lammers havde det store smil skruet på efter fredagens hjemmesejr på 2-0 over fynske OB, selvom man ikke ligefrem kan sige, at hans hold spillede en god kamp.

- OB var det bedst spillende hold. Vi kom skidt i gang med kampen, men jeg må bare tage hatten af for mine spillere. De kæmpede som løver, og derfor kom vi flot tilbage og vandt kampen.

- Fodbold handler om at lave mål. Vi lavede to, så det er klart, at jeg er super glad. Nu kan det da kun gå hen at blive en god weekend, mente John Lammers.

Også målscorer Jacob Lungi Sørensen, der fredag flængede sin kontrakt til 2021, var svært tilfreds.

- Vi spiller jo ikke nogen god kamp, men det er fedt at kunne vinde alligevel.

Lungis mål til 1-0 var af den tvivlsomme slags. Det så unægtelig ud som om, at bolden blev sendt det sidste stykke indover målstregen med armen.

- Jeg ved det faktisk ikke, og det er helt ærligt. Det er muligt, at scoringen skulle have været annulleret, men det blev den heldigvis ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce