Annonce
Haderslev

SuperBrugsen i Gram bliver til "super genbrug"

Charlotte Roth er nu begyndt at bygge organisationen bag Røde Kors-butikken op. Hun regner med at få brug for cirka 70 frivillige. Foto: Jacob Schultz
Den nu lukkede SuperBrugs i Gram bliver til en kæmpe Røde Kors genbrugsbutik. Der er endnu ikke sat dato på åbningen, men forberedelserne begynder nu.

GRAM: Rygterne har længe svirret, men nu er det ganske vist: Røde Kors i Gram åbner en kæmpe genbrugsbutik i bygningen, der tidligere husede SuperBrugsen på Torvet i Gram.

- Det bliver helt fantastisk, og vi glæder os, så nu skal vi i gang med at planlægge åbning og etablering, fortæller Charlotte Roth, der har været formand for Røde Kors Gram i knap et år.

Røde Kors har ikke tidligere haft en butik i Gram, så det er noget helt nyt, men organisationen har længe været på kig efter egnede lokaler til en genbrugsbutik og har, efter nu truffet aftale om, at leje de cirka 1500 kvadratmeter på Torvet, der indtil september sidste år lagde adresse til SuperBrugsen.

- Det bliver meget mere end en butik med tøj. Vi får også plads til møbler, bøger, køkkengrej, men naturligvis også genbrugstøj og sko, så det bliver faktisk et genbrugscenter, siger Charlotte Roth med smil i stemmen.

Annonce

Flere hænder

Hvis du kunne tænke dig at være frivillig i Røde Kors i Gram eller høre mere om planerne, så kan du kontakte formand Charlotte Roth på telefon 20767121, eller bestyrelsesmedlem Morten Bent Weiland, der står for indsamling, han træffes på telefon 42361465.

Flere hænder

Der er endnu ikke sat dato på den store åbning, fordi der skal lige indrettes med mere, så der bliver brug for flere, forklarer Charlotte Roth:

- Selvom vores udlejer har vist sig yderst velvillig i, at hjælpe os med at forvandle en dagligvarebutik til genbrugsmekka, så er der stadig en hel del praktisk vi selv skal stå for, fortæller formand for Røde Kors Gram, Charlotte Roth og fortsætter:

- Vi har derfor brug for alle de hænder vi kan finde, og opgaverne er mange: Handymen til klargøring af butikken, mænd der vil køre bilen og hente varer til butikken, folk til at samle inventar og indrette butikken, nogle som har lyst til, at sortere og udvælge det bedste af alt tøjet vi samler ind, nogle som har lyst til at stå for markedsføring, Facebook eller vagtplanlægning – hos os er der plads til alle – man kan selv bestemme hvad man har lyst til at bidrage med – og hvor meget, og man får ovenikøbet et fantastisk socialt fællesskab med i pakken.

Det kan lyde som et stort sats, men ifølge Røde Kors' landskontor oplever Røde Kors genbrug fortsat fremgang, og indtjeningen muliggør alle de mange sociale tiltag Røde Kors også står for, som for eksempel sommerlejr for kommunens udsatte børn, besøgsvenner, vågetjeneste, og den nyligt aktuelle julehjælp hvor trængte familier kunne få hjælp til at holde en god jul og meget andet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce