Annonce
Haderslev

SuperBrugsen i Gram: Stop Rema1000 eller vi lukker

Bestyrelsen bag SuperBrugsen ser ingen grund til at tage kampen op med endnu et supermarked i Gram. Her er det uddeler Jesper Yde. Arkivfoto
Gram er ikke stor nok til tre supermarkeder, mener SuperBrugsen. Derfor vælger brugsen forud for byrådets endelige godkendelse af en ny Rema1000 i byen at lukke ned.

Gram: SuperBrugsen Gram lukker såfremt Rema 1000 får tilladelse til at bygge på Østergade.

Så kontant er meldingen fra brugsforeningen bag SuperBrugsen i Gram, der "efter lange og grundige overvejelser" har besluttet ikke at tage kampen op med Rema1000 såfremt den nuværende lokalplan vedtages af byrådet på tirsdag.

- Toftlund Brugsforening (der også driver Gram, red.) har gennem vores høringssvar gjort det klart, at det nuværende marked i Gram ikke kan bære tre butikker, hvilket også fremgår af de detailhandelsanalyser, der er lavet de senere år. Vi har forsøgt at gøre det klart overfor beslutningstagerne, at vi ikke ser det som en mulighed at drive tre detailhandelsbutikker med en sund økonomi i Gram, med mindre at man får skabt nogle bedre synergier i bymidten, skriver brugsforeningen i en pressemeddelelse.

Brugsen tilføjer, at "Vi igennem dialog, møder og høringssvar har fremlagt alternative muligheder i håbet om at danne en ramme for handel i Gram, vi vurderer kan gavne flere butikker og dermed undgå butiksdød." Foreningen mener, at en lukning af brugsen vil ødelægge handlen på torvet i Gram.

"På baggrund af disse beregninger vurderer vi ikke, at det kan lade sig gøre for os at drive en sund forretning i Gram, såfremt man vælger at etablere endnu en dagligvarebutik på den fremlagte placering. Derfor har vi truffet beslutningen om at foretage en kontrolleret nedlukning af butikken, hvilket giver os de bedste vilkår for at komme godt igennem denne proces."

"Beslutninger skal helst træffes på baggrund af et oplyst grundlag, og derfor kommer vi med denne udmelding nu, inden den endelige beslutning skal træffes af byrådet. "

JV følger op sagen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Vejen

Landmand opgiver strid om Skovgårdsvej: - Min retsbevidsthed er krænket

Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Annonce