Annonce
Esbjerg

SuperBrugsen på Fanø lukket i flere døgn på grund af rotte

Fanø er ikke rottefrit - SuperBrugsen i Nordby har måttet holdt lukket i flere dage på grund af sådan en. Arkivfoto: Erik Thomsen, Scanpix.
SuperBrugsen i Nordby forventer først at åbne mandag morgen efter nogle hektiske døgn, hvor butikken har måttet holdes lukket på grund af skadedyr.

Nordby, Fanø: SuperBrugsen i Nordby på Fanø kan efter alt at dømme genåbne mandag morgen efter en forlænget weekend med lukning grundet skadedyrs-problemer, nærmere bestemt en rotte.

Forud er gået hektiske tre dage, hvor det er bølget frem og tilbage med meldinger og kontrameldinger på butikkens Facebook-side.

Fredag morgen måtte SuperBrugsen i første omgang meddele, at man havde fået mistanke om skadedyr, og derfor havde valgt at lukke butikken midlertidigt. 10 timer senere - fredag aften - kom endnu en melding, nemlig at SuperBrugsen ikke ville genåbne lørdag morgen, fordi skadedyrsbekæmpelsesfirmaet Anticimex først skulle gennemgå butikken for spor.

"...hvis der er ikke er tegn på spor, påbegyndes oprydningsarbejdet i butikken og så forventer vi at åbne butikken ud på eftermiddagen (lørdag,red:)", hed det i opslaget, hvori det dog også blev understreget, at bagerafdelingen, der var det udsatte område, under alle omstændigheder ville blive holdt lukket indtil mandag.

Annonce

Et skridt frem, to tilbage

Lørdag middag kunne SuperBrugsen så meddele, at butikken var frikendt for skadedyr, og at oprydnings- og rengøringsarbejdet var i fuld gang. Butikken ville blive åbnet søndag - bagerafdelingen undtaget - lød det.

Men blot et par timer senere - lørdag eftermiddag - måtte der imidlertid udsendes en ny kontramelding. Man troede, man havde jagtet en mus, men nu var der blevet fanget en rotte:

"Vi regnede med, at vi jagtede en mus, da vi hidtil har opfattet Fanø som rottefrit. Vi har i går (fredag. red.) og i dag (lørdag, red.) haft besøg af skadedyrsbekæmpere, som nu har erklæret os fri for skadedyr...."..(...) "En træls historie, men nu ser vi frem til en normal hverdag", lød det optimistisk i opslaget, hvor man stadig forventede at åbne søndag morgen.

Sådan skulle det imidlertid ikke gå - to meldinger senere lød det søndag ved middagstid fra SuperBrugsen, at kunderne må vente lidt endnu:

"Efter en dialog med Fødevarestyrelsen har vi valgt at give butikken et halvt døgn mere med ro på, så sikkerheden er helt i top, inden vi åbner. Derfor åbner vi desværre først i morgen formiddag (mandag, red.)".

JydskeVestkysten har forsøgt at få en kommentar fra SuperBrugsen på Fanø. Herfra henvises der til at kontakte Coop mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce