Annonce
Esbjerg

SuperBrugsen på Fanø lukket i flere døgn på grund af rotte

Fanø er ikke rottefrit - SuperBrugsen i Nordby har måttet holdt lukket i flere dage på grund af sådan en. Arkivfoto: Erik Thomsen, Scanpix.
SuperBrugsen i Nordby forventer først at åbne mandag morgen efter nogle hektiske døgn, hvor butikken har måttet holdes lukket på grund af skadedyr.

Nordby, Fanø: SuperBrugsen i Nordby på Fanø kan efter alt at dømme genåbne mandag morgen efter en forlænget weekend med lukning grundet skadedyrs-problemer, nærmere bestemt en rotte.

Forud er gået hektiske tre dage, hvor det er bølget frem og tilbage med meldinger og kontrameldinger på butikkens Facebook-side.

Fredag morgen måtte SuperBrugsen i første omgang meddele, at man havde fået mistanke om skadedyr, og derfor havde valgt at lukke butikken midlertidigt. 10 timer senere - fredag aften - kom endnu en melding, nemlig at SuperBrugsen ikke ville genåbne lørdag morgen, fordi skadedyrsbekæmpelsesfirmaet Anticimex først skulle gennemgå butikken for spor.

"...hvis der er ikke er tegn på spor, påbegyndes oprydningsarbejdet i butikken og så forventer vi at åbne butikken ud på eftermiddagen (lørdag,red:)", hed det i opslaget, hvori det dog også blev understreget, at bagerafdelingen, der var det udsatte område, under alle omstændigheder ville blive holdt lukket indtil mandag.

Annonce

Et skridt frem, to tilbage

Lørdag middag kunne SuperBrugsen så meddele, at butikken var frikendt for skadedyr, og at oprydnings- og rengøringsarbejdet var i fuld gang. Butikken ville blive åbnet søndag - bagerafdelingen undtaget - lød det.

Men blot et par timer senere - lørdag eftermiddag - måtte der imidlertid udsendes en ny kontramelding. Man troede, man havde jagtet en mus, men nu var der blevet fanget en rotte:

"Vi regnede med, at vi jagtede en mus, da vi hidtil har opfattet Fanø som rottefrit. Vi har i går (fredag. red.) og i dag (lørdag, red.) haft besøg af skadedyrsbekæmpere, som nu har erklæret os fri for skadedyr...."..(...) "En træls historie, men nu ser vi frem til en normal hverdag", lød det optimistisk i opslaget, hvor man stadig forventede at åbne søndag morgen.

Sådan skulle det imidlertid ikke gå - to meldinger senere lød det søndag ved middagstid fra SuperBrugsen, at kunderne må vente lidt endnu:

"Efter en dialog med Fødevarestyrelsen har vi valgt at give butikken et halvt døgn mere med ro på, så sikkerheden er helt i top, inden vi åbner. Derfor åbner vi desværre først i morgen formiddag (mandag, red.)".

JydskeVestkysten har forsøgt at få en kommentar fra SuperBrugsen på Fanø. Herfra henvises der til at kontakte Coop mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce