Annonce
Kolding

Supercykelsti blev indviet: Helt færdig i foråret

Borgmester Jørn Pedersen havde fornøjelsen af at indvie den nye cykelsti mellem Vonsild og Taps. Beslutningen om at lave cykelstien blev taget i 2015, hvor staten tilbød at medfinansiere lidt under halvdelen af projektet, der har kostet cirka 20 millioner kroner. Foto: Yilmaz Polat

Der har været flere bump på vejen, og cykelstien er fortsat bumpet. Lørdag blev supercykelstien mellem Vonsild og Taps indviet, og til foråret er de sidste bump og buler væk, når slidlaget bliver lagt.

Kolding: Det er cirka et år siden, at den skulle stå klar. Men vinteren, der strakte sig ind i marts, blev efterfulgt af en masse regn, og det betød, at projektet ikke blev færdigt til tiden. Først lige inden sommerferien i år var stien lagt. Men helt klar var den ikke. Først i foråret 2019 kommer det sidste slidlag på.

Det betyder også, at cykelstien fortsat er noget ujævn, men i det store billede er det en mindre detalje for blandt andet Kaj Eskelund, der er bestyrelsesmedlem i foreningen Taps.dk, der er landsbyens by- og idrætsforening.

- Der er rigtige mange, der allerede bruger cykelstien. Både folk der skal til og fra arbejde, men også motionister. Det er min oplevelse. Den bliver brugt, og jeg synes, der er grund til at være glad for, at den nu er kommet, siger Kaj Eskelund.

Cykelstien har kostet cirka 20 millioner kroner og staten, der støtter såkaldte supercykelstier, har betalt næsten halvdelen af cykelstien.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce