Annonce
Udland

Superheltefilm er den bedst sælgende nogensinde

Valerie Macon/Ritzau Scanpix
Den anmelderroste "Avengers: Endgame" har solgt for over 18 milliarder kroner på verdensplan.

Marvels superheltefilm "Avengers: Endgame" har overhalet "Avatar" og er nu den bedst sælgende film nogensinde. Det oplyser Disney ifølge nyhedsbureauet AFP.

Filmen var 500.000 dollar bag "Avatar" fredag. Men det er nu indhentet og mere til, hvilket altså gør filmen til den bedst sælgende nogensinde.

Hidtil har "Avatar" fra 2009 instrueret af James Cameron været den bedst sælgende film. Den solgte for 2,787 milliarder dollar - 18,58 milliarder kroner - på verdensplan.

Det fremgår ikke, hvor meget rekorden er slået med.

Men offentliggørelsen er godt timet, da den kommer, samtidig med at der er Comic-Con i San Diego. Det er en årlig messe for tegneseriefans.

Her sagde Kevin Feige, præsident for Marvel Studios, at han er imponeret over James Cameron, som længe har siddet på rekorden.

- Hvis du justerer for inflation, så har han stadig rekorden, og han får den sikkert igen, så snart han sender en ny film ud, sagde Kevin Feige fredag.

Det afholdt ham dog ikke fra at kalde Marvels superheltefilm for "den største film nogensinde".

"Avengers: Endgame" med blandt andre Iron Man, Captain America og Hulk har længe haft kurs mod rekorden.

Filmen var allerede halvanden uge efter sin premiere 24. april den femtebedst sælgende film nogensinde.

Den tre timer lange film er blevet rost til skyerne af både anmeldere og fans af det omfattende tegneserieunivers.

Filmen er det sidste og imødesete kapitel i en række af 22 film siden 2007 med populære karakterer fra Marvel som Iron Man (spillet af Robert Downey Jr.), Hulk (Mark Ruffalo) og Thor (Chris Hemsworth).

Ifølge Jakob Stegelmann, der er redaktør på tv-programmet "Troldspejlet", er det blandt andet centralt, at filmen er en afslutning på en filmserie.

- Det er som "Friends" med superkræfter. Vi vil gerne se, hvad der sker med dem uge efter uge. År efter år. Det er blevet en fælles ting.

- Vi skal alle sammen ind og se, hvordan denne her del af historien slutter, siger han.

Stegelmann vurderer, at man ikke nødvendigvis skal vente særlig længe, før en ny film slår rekorden sat af "Avengers".

- Jeg kunne godt forestille mig, at den nye Star Wars-film, der kommer til jul kunne overhale den her.

- Det er også en afslutning på en saga, som har endnu flere år bag sig og endnu flere fans end Marvel-universet.

De offentliggjorte beregninger tager ikke højde for inflation og antallet af solgte billetter.

Disney står ifølge nyhedsbureauet AP for 11 af de 12 film, der har solgt flest billetter i deres åbningsweekend.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Annonce