Annonce
forside

Superligaprofiler kommer til indefodbold i Ribe

Nørgaard Anlæg Cup afvikles igen i år mellem jul og nytår, og niveauet vil denne gang være højere end tidligere. Arkivfoto

Indefodboldstævnet Nørgaard Anlæg Cup afvikles fredag den 28. december i Ribe, og igen i år vil der være fodbold på højt niveau.

Ribe: For to år siden, da indefodboldstævnet Nørgaard Anlæg Cup for første gang blev afviklet, var én af spillerne på et af holdene Mikkel Duelund, som nu spiller i Dynamo Kiev i Ukraine.

Når stævnet afvikles fredag den 28. december vil der igen være interessante profiler, som til daglig spiller udendørs i Superligaen. Jeppe Stokbæk, der er med i arrangørgruppen, kan dog ikke sætte navn på, hvem det er.

- Men vi ved, at der kommer én profil fra et af Superligaens tophold, og derudover kommer Mikkel Rygaard fra FC Nordsjælland og nogle EfB-gutter. Blandt andet Mark Brink, mens der også kommer mange divisionsspillere, og samlet set er niveauet højere i år end tidligere. Nogle af årets hold er gengangere, og mange af spillerne har været med til tidligere års stævner. Derudover har vi også nogle lokale hold, som måske vil kunne begå sig, siger Jeppe Stokbæk, der tilføjer, at der både i dagene op til stævnet samt under stævnet vil være konkurrencer på de sociale medier for publikum.

- Det er igen i år det største stævne i grand prix serien, og vi har endnu engang 25.000 kroner i førstepræmie. Vi ville dog ikke kunne klare at arrangere dette stævne uden den store opbakning fra sponsorerne, siger Jeppe Stokbæk.

De første af de i alt 30 hold spiller indledende kampe fra klokken 10. Fra klokken 16 til 19 er der mellemrunde, mens finalerunden spilles frem til klokken 21.30. Det er gratis at komme ind og overvære stævnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce