Annonce
Haderslev

Superligaspillere gav lektioner til 31 fodboldglade drenge

Der er udsolgt til fun card-arrangementet træn fodbold med en superligaspiller. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
To superligaspillere fra Sønderjyske gav 31 børn en smagsprøve af, hvordan det er at være professionel fodboldspiller.

Haderslev: Skyerne hængte tungt over Sønderjyskes træningsanlæg. Regnen dalede og dryssede henover kunstgræsbanen. Udsigterne til at træne med to superligaspillere fra SønderjyskE fik dog 31 fodboldglade drenge til at trodse regnvejret.

- Jeg kunne næste ikke sove i nat. Jeg vågnede tre gange, siger en af de fremmødte fodbolddrenge.

To spillere fra SønderjyskEs superligatrup var onsdag den 16. oktober mødt op for at give børnene en smagsprøve af det at være professionel fodboldspiller.

- Vi vil gerne få en masse glæde ud til børnene og prøve at vise, hvordan det er at være os, siger Peter B. Christiansen, der er angriber for SønderjyskE.

Det udsolgte arrangement var en del af fun card-projektet, der var arrangeret af VisitHaderslev. Med kortet kan børn i alle aldre opleve forskellige aktiviteter rundt i kommunen.

Annonce
Peter B. Christiansen er en af de to SønderjyskE-spillere, der gav de fodboldglade drenge en smagsprøve af at være professionel fodboldspiller. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Pandebånd og kulørte støvler

Så snart træningen blev sat i gang stormede drengene ud på banen. De tonsede over det grønne kunstgræs i kulørte støvler, pandebånd om håret og trøjer med deres idoler på ryggen. Bayern München, Barcelona og Paris Saint-Germain var nogle af de klubber, der var repræsenteret på banen.

Dagen startede med nogle opvarmningsøvelser, hvor spillerne stillede sig klar i små firkanter.

- Man må godt lave lidt finter, siger Søren Frederiksen, der også er på holdkortet hos SønderjyskEs superligatrup.

Med præcise armbevægelser instruerede han og Peter B. Christiansen drengene i forskellige træningsøvelser.

- Nej, råber en dreng pludseligt og kigger op mod den grå himmel og slår sig selv på lårene. En finte gik ikke, som han havde håbet.

Træningsøvelserne blev sluttet af med en kamp. Det var dog ikke helt let med 31 spillere på banen.

- Hold kæft, hvor er der mange, lyder det fra en dreng i en gul overtrækstrøje.

Det var gul mod blå, og bolden sprang frem og tilbage. Bolden var som en magnet på banen, der tiltrak omkring ti spillere, der kæmpede om den på samme tid. Gult hold fik kæmpet bolden ned mod blåt holds mål. Gult hold fik et indkast tæt ved modstanderens mål. En dreng med langt lyst hår og et sort pandebånd, stod klar med bolden. Med armen dirigerede han spillerne på plads foran målet. Ligesom han har set de professionelle fodboldspillere gøre det.

Drengene kunne få skrevet autografer og taget billeder med superligaspillerne efter træningen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Superligaspiller Søren Frederiksen gav også drengene en lektion i fodbold. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
- Drengene kommer her for at have de sjovt, siger Peter B. Christiansen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Der er udsolgt til fun card-arrangementet træn fodbold med en superligaspiller. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Der er udsolgt til fun card-arrangementet træn fodbold med en superligaspiller. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Der er udsolgt til fun card-arrangementet træn fodbold med en superligaspiller. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Der er udsolgt til fun card-arrangementet træn fodbold med en superligaspiller. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Der er udsolgt til fun card-arrangementet træn fodbold med en superligaspiller. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Billund

Ansættelsesstop i resten af 2019: Alle områder rammes i Billund Kommune

Annonce