Annonce
Esbjerg

Supermarked deler vandene på Fanø

Sagen om et nyt supermarked på Mejerigrunden på Fanø er sendt i idéhøring. Det har skabt stor debat blandt fannikerne, der ikke alle er lige glade for idéen. Arkivfoto: Annett Bruhn
Sagen om et nyt supermarked på Mejerigrunden på Fanø blev den 26. august sendt i idéhøring. Det har skabt stor debat på Fanø, hvor mange tyer til Facebook for at dele deres holdninger.

Fanø: Bølgerne går højt på Fanø. Et oplysende brev om, at sagen om et nyt supermarked på Mejerigrunden er sendt i idéhøring, er landet i naboernes e-bokse. Det har fået mange af de lokale til tasterne, hvor både udråbstegn og Caps Lock bliver flittigt benyttet. Særligt debatten på Facebook har vist, hvor splittede fannikkerne er over det måske kommende supermarked.

I gruppen Fanø Forum på Facebook har en bekymret fannik delt et opslag om, at hun har fået brevet om idéhøringen i e-Boks. I opslaget minder hun resten af Fanø om, at SuperBrugsen er medlemmernes egen butik. Hun påpeger, at Fanø Brugsforening via overskuddet fra SuperBrugsen holder OK tanken og Fanø Blomster i live. Derfor opfordrer hun resten af Fanø til at tænke på konsekvenserne af et nyt supermarked på Fanø.

Bekymringerne er dog ikke noget, alle deler. Flere byder i stedet det mulige supermarked velkommen til Fanø med et smil på læben.

- Tænk, hvis de mindre bemidlede fik mulighed for at handle billigere. Det ville jo være fantastisk. Flere penge mellem fingrene, som ville gavne på flere planer, har eksempelvis Michael Kronow budt ind med på Facebook.

Michael Kronow, der også er fannik, har yderligere kommenteret, at han håber et nyt supermarked kan skrue lidt ned for priserne på øen.

Idéhøring

Sagen om et nyt supermarked på Mejerigrunden er sendt i idéhøring indtil den 23. september 2019. Her kan borgerne på Fanø komme med idéer og kommentarer til sagen.

Hvis Fanø Kommune vælger at gå videre med planlægning af området, vil der senere blive udsendt endnu en offentlig høring med skitseforlag, lokalplan og kommuneplantillæg.

Spar to kroner

Vandene blev første gang delt, da JydskeVestkysten den 21. august kunne fortælle, at E. Dam Jensen skulle bane vejen for det nye supermarked. Allerede dengang satte idéen om et nyt supermarked en debat i gang blandt Fanøboere. Opslaget fra den bekymrede øboer har efterfølgende pustet til ilden og genstartet debatten, der nu vælter i argumenter for og imod.

Argumentet om, at SuperBrugsen er medlemmernes egen butik, vægter højt blandt det nye supermarkeds modstandere. De fleste mener heller ikke, at varerne på Fanø er dyrere end i resten af landet, hvorfor de flittigt støtter Brugsforeningens fire butikker (Ud over SuperBrugsen er der talen om Fanø Blomster, OK tanken og Dagli'Brugsen i Sønderho, red.).

Det synspunkt kommer til udtryk i flere kommentarer, hvor der blandt andet bliver spurgt om, hvorvidt "det virkelig er så vigtigt at spare 2 kroner på en agurk". På ét punkt er de dog enige med de med-øboere, der bakker op om det nye supermarked. Mejerigrunden bør bruges. Men den bør bare bruges til boligbyggeri i stedet. Hvilken form for boligbyggeri er der dog interne stridigheder om, idet nogle foreslår ældreboliger og andre almindelige lejeboliger.

Annonce

Aldrig enige

På den anden side findes så de Fanø-boere, der længe har ønsket sig et fald i priser på dagligvarer på Fanø. En stor del af denne gruppe handler ofte i Esbjerg for at spare penge, fordi de mener, at priserne i SuperBrugsen er væsentligt forhøjet, oplyser de. Her byder man idéen om et nyt supermarked velkommen med åbne arme og påpeger, at et nyt supermarked vil skabe flere arbejdspladser. Måske det endda vil lokke flere lokale til at handle på Fanø. Priserne er derfor ekstra brænde på det allerede blussende bål i debatten om et nyt supermarked på Fanø.

Flere har påpeget, at man ikke skal starte noget nyt, der kan kvæle noget lignende og lokalt støttende. Til det har den anden side af debatten kun en ting at spørge om, og det er, om det også er sådan, man tænker om nye håndværkere og restauranter.

Det mulige nye supermarked på Fanø har altså delt vandene på Fanø, hvor flere interne debatter på Facebook er stoppet med ordene "vi bliver nok aldrig enige".

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Lokale museer bløder udlændinge og indtægter for flere hundrede tusinde

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

JV erfarer: Målmand er færdig hos EfB, der har mulig hollandsk afløser til prøvetræning

Sydjylland For abonnenter

Elever tog kvælertag, uddelte blå mærker og sparkede Charlotte: Alligevel fortsætter hun som speciallærer

Aabenraa

Hjulspin og ræs skræmmer turisterne væk fra lystbådehavnen: Nu vil du oftere støde på politiet i området

Erhverv

Skal du ud og spise i Flensborg? Flere restauranter kræver stadig test, selvom myndighederne har lempet reglerne

Haderslev For abonnenter

Offer for knivstik flygtede gennem Knud-Eriks lejlighed: Det hele var ret chokerende

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

EfB

Arbejdstilsynet truer EfB med nyt tilsynsbesøg: Har tre uger til at sende en handleplan

Sydjylland

Tommy Ahlers stopper i Folketinget: For meget spil og for få visioner

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Haderslev For abonnenter

Dødsulykke: Frontalt sammenstød skete i den dræbtes side

Tønder For abonnenter

Fra Moldova med kærlighed: Alina og Denis er flyttet ind i et nedbrændt hus, og nu stiller hun op til kommunalvalg

Nordtyskland

Kæmpe lettelse: De fleste i grænselandet er undtaget fra Tysklands nye krav om test

Annonce