Annonce
Erhverv

Supermarked fik sur smiley og bøde på 15.000 kroner: - Vi er brandærgerlige

Supermarkedet Løvbjerg i Vejen opbevarede kyllingekød for varmt og har fået en sur smiley og en bøde af fødevarekontrollen. Arkivfoto: Søren Dippel
Efter fødevarekontrollens besøg i Løvbjerg i Vejen blev en del fersk kyllingekød kasseret. Kødet lå i en køler, der var alt for varm. Købmand Peter Klavsen beklager og forsikrer, at supermarkedet vægter fødevaresikkerhed meget højt.

Vejen: Ved Fødevarestyrelsens kontrolbesøg den 9. april fik supermarkedet Løvbjerg i Vejen en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner.  Det hænger sammen med, at luften i en køler med fersk kyllingekøb blev målt til 14 grader.

- Den pågældende køler måtte maksimalt have en temperature på fem grader, oplyser fødevarechef Bente Holst fra Fødevarestyrelsen.

Herefter tjekkede kontrollanterne temperaturen i selve kødet. Den blev målt til 11,6 grader i hele kyllingelår, 11,4 grader i kyllingeoverlår og 9,7 grader i kyllingebrystfilet.

Annonce

- Når kødet opbevares for varmt, så kan bakterier som salmonella og campylobacter bedre vokse, så mængden af de bakterier stiger, samtidig bliver kødets holdbarhed nedsat. Virksomheden har handlet korrekt ved at fjerne kødet med det samme, og der er heller ikke andet at gøre, siger fødevarechefen.

Hvis man gennemsteger kyllingen, så kan man godt dræbe alle bakterier, men risikoen for, at man kommer til at gøre noget forkert hjemme i sit køkken, stiger, jo flere bakterier der er. Og dermed stiger risikoen for at blive syg.

Ifølge fødevarestyrelsens optælling lå der syv pakker hele kyllingelår, ni pakker kyllingeunderlår, seks pakker kyllingeoverlår samt hakket kyllingekød og kyllingebrystfilet i køleren.

Under besøget konstaterede fødevarekontrollen også,  at der var vækst af formodet skimmel i flere af forretningens kølere.

Alarm udeblev

Købmand Peter Klavsen fra Løvbjerg forsikrer, at forretningen vægter fødevaresikkerhed meget højt. Han ønsker ikke at blive interviewet om sagen, men har sendt en skriftlig kommentar, som et svar på JydskeVestkystens spørgsmål.


Når kødet opbevares for varmt, så kan bakterier som salmonella og campylobacter bedre vokse, så mængden af de bakterier stiger, samtidig vil kødets holdbarhed blive nedsat. Virksomheden har handlet korrekt ved at fjerne kødet med det samme, og der er heller ikke andet at gøre.

Bente Holst, fødevarechef


- Vi er brandærgerlige og meget kede af temperatursvigtet på kyllingekød, skriver han blandt andet.

Han forklarer videre, at forretningen har et system, hvor personalet måler temperaturer dagligt, ligesom alle køleres temperaturer er automatisk overvågede hele døgnet.

- Men i dette tilfælde, kom der desværre ikke en alarm, da temperatursvigtet kun var i en mindre del af køleren og ikke der, hvor temperaturen blev målt.

Han skriver videre: "Vi har gennemgået alle procedurer ekstra grundigt, således at der ikke sker fejl igen. Vi har efterset alle vores køleres tilstand, og vi måler temperaturerne manuelt flere gang om dagen, og så har vi også flyttet temperatursensoren, så den dækker hele køleren.

Til fødevarekontrollens kritik af rengøringen skriver Peter Klavsen, at Løvbjerg har opfølgning på rengøring af alle kølere dagligt.

Løvbjerg betaler bøden på de 15.000 kroner.

- Der er ikke noget, vi hellere vil end at leve op til fødevarestyrelsens krav, og jeg forventer, at vi hurtigt får en glad smiley igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Annonce