Annonce
forside

Supermarked ved Danfoss

Læserbrev: For nylig kunne jeg i JydskeVestkysten med stor forbavselse læse om planer om etablering af et stort kommende supermarked beliggende i umiddelbar nærhed af Danfoss..

Jeg måtte bevæbne mig med mine læsebriller og endnu engang læse artiklen, men søreme om ikke jeg kom til det samme resultat. Andre læsere havde åbenbart også studset over denne nyhed, for nogle dage senere kunne jeg læse et indlæg begået af Ove Mondrup som også er bosiddende her i Nordborg.

Mondrup kunne i lighed med undertegnede heller ikke begribe, hvorfor vort store industriforetagende pludselig skulle kaste sig over opførelsen af et supermarked.

I den mellemliggende tid har jeg diskuteret denne nyhed med adskillige Nordalsingere med vekslende resultat. Nogle har været for ideen, medens andre har været af samme opfattelse som Mondrup og undertegnede.

Derimod har det undret mig meget, at der ikke har været nogen kommentar eller udmelding iøvrigt fra Danfoss. Det skal dog nok ske indenfor den nærmeste fremtid, for der må da være en dybere mening med den efter min opfattelse helt uforståelige tanke om at påføre det eksisterende handelsliv en øget og helt unødvendig konkurrence.

Men hvorfor dog overhovedet være ophavsmand til at skabe en risiko for at gøre eksistensen for de besående forretninger endnu sværere end den er i forvejen. Er det virkelig Danfoss' hensigt at bidrage til at ødelægge tilværelsen for en branche, som fabrikken ikke har noget tilfælles med?

Det vil være rart med et snarligt svar.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce