Annonce
Vejen

Aldi bygger ny butik og Netto udvider: Lukker og leder efter midertidige lokaler

Aldi i Brørup skal nedrives for at give plads til en helt ny butik. Foto: Søren Dippel
Både Aldi i Nørregade og Netto i Søndergade i Brørup bygger nyt i år. Projekterne er netop sendt i offentlig høring. Aldi er på jagt efter lokaler til midlertidigt at drive butikken fra, mens den nye butik bygges.
Annonce

BRØRUP: Aldis dagligvarebutik i Brørup skal rives ned for at give plads til en helt ny og meget større butik.

Projektet er netop sendt i fire ugers offentlig høring af Vejen Kommune.

Den nuværende butik er på 747 kvadratmeter. Den nye butik bliver næsten dobbelt så stor, nemlig 1.200 kvadratmeter. For at få plads til udvidelsen er det ikke kun den gamle butik, som må væltes. Aldi har købt to parcelhuse, Nørregade 73 og 75, som også skal jævnes med jorden.

- I byggeperioden er det vores ønske at finde nogle midlertidige lokaler, hvor vi kan videreføre driften, oplyser Michele Iversen fra Aldis pr-afdeling.


I byggeperioden er det vores ønske at finde nogle midlertidige lokaler, hvor vi kan videreføre driften.

Michele Iversen, Aldi


Annonce

Som i Vejen

- På nuværende tidspunkt er tidsplanen for nedbrydning og byggeri cirka seks måneder.

Aldi oplyser, at den eksisterende butiksbygning i Brørup ikke lever op til koncernens aktuelle krav, og der ønskes derfor en ny, moderne bygning i stil med den ny-åbnede Aldi i Vejen.

Vejen Kommune vurderer opgraderingen af Aldi til at være en positiv udvikling for Brørup, idet forholdene moderniseres og den lokale handel dermed kan fastholdes.

Kommunens interne forhøring af projektet har vist, at der kan være nogle trafikmæssige udfordringer samt nogle støjmæssige påvirkninger. Det vil blive behandlet i den videre proces.

Annonce

Netto

Som flere gange omtalt her i spalterne ønsker Salling Group at udvide Netto-butikken på Søndergade 27 i Brørup og har i den forbindelse erhvervet naboejendommene på Søndergade 29 og Fredensvej 1A.

Dermed skabes mulighed for at udvide det bebyggede areal og opgradere til en mere tidssvarende Netto-butik. Udvidelsen vurderes af kommunen at være en positiv udvikling for Brørup.

Sallings kommunikationsmedarbejder Jacob Krogsgaard Nielsen oplyser, at Netto-butikken skal udvides til cirka 1.200 kvartatmeter.

Hvad stiller I op i byggeperioden? Lukker i Brørup eller flytter i midlertidige lokaler?

- Vi lukker desværre, men superoptimerer processen, så vi ikke skal have lukket et sekund mere end nødvendigt.

I forbindelse med projektet nedrives radio/tv, el og IT-virksomheden KK Partners eksisterende lejemål i Søndergade 29 og Fredensvej 1A. Eksisterende indkørsel ændres ikke, men Netto ønsker en ny ekstra overkørsel til Søndergade syd for den nuværende indkørsel.

Også her har en forhøring af projektet vist, at der kan være nogle udfordringer med trafik  og støj, som skal behandles.

KK Partners flytter til nye lokaler nord for Brørup.

Annonce

Dejligt

- Det er dejligt, at dagligvarebutikkerne i Brørup har brug for mere plads, for det er et udtryk for, at der flere beboere, som bruger butikkerne, siger borgmester Egon Fræhr.

Netto i Brørup skal udvides. JV-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

20-årig trafikdræbt mand er identificeret: Han stødte frontalt ind i en lastbil i sin VW Up

Annonce