Annonce
Nordtyskland

Superspreder kan have smittet 100 restaurationsgæster

Den mulige superspreder besøgte denne bistro i Westerland. 
Annonce

WESTERLAND: På Sild er man sikret mod coronavirus. Det troede mange i det mindste. Men med et er de blevet belært om det modsatte.

De lokale myndigheder frygter, der kan have været tale om superspredning, efter en smittet person natten mellem den 3. og den 4. oktober besøgte en restauration i Westerland og var i tæt kontakt med flere andre gæster. Op mod 100 andre personer har formentlig været i lokalet samtidig med den smittede. Det skriver avisen Sylter Rundschau.

Sundhedstjenesten gik ud med en offentlig advarsel, efter det blev kendt, at den pågældende gæst var smittet. Alle kontaktpersoner er enten testet eller skal snarest undersøges.

De første resultater forventes onsdag.

- Vi er indtil videre nødt til at gå ud fra, at der kan være tale om superspredning. Det er alt for tidligt at afblæse alarmen. Nu må vi afvente testresultaterne, oplyser Dagmar Schulze, der er pressetalsmand for Nordfrisland Amt.

Stort set alle gæsterne i restaurationen var lokale borgere fra Sild. Ikke alle er nødvendigvis fundet, fordi der var fejl i det digitale system, der skulle registrere gæsterne. Under coronaepidemien er registrering af gæsterne lovpligtig på alle spise- og udskænkningssteder i Tyskland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Høje bankgebyrer dræner små foreningers pengekasser: Priser kan svinge med flere tusinde fra bank til bank

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce