Annonce
Varde

Superstart for den nye dagli' Brugs i Starup

Marien Vedstesen og Dorte Gude er mere end glade for den nye butik i rundkørslen.

25 procent flere ekspeditioner i nybygget dagligvarebutik i indkøbsrundkørslen ved Tingvejen.

STARUP-TOFTERUP: Præcis en måned efter åbningen af den nye Dagli' Brugsen i rundkørslen på Tingvejen i Starup-Tofterup kan den 43-årige uddeler Dorte Gude se tilbage på et forrygende decembersalg.

En omsætning der på alle måder har indfriet forventningerne til dagligvarebutikkens centrale placering samt ikke mindst topmoderne indretning og større sortiment.

- Vi har haft en hektisk måned med over 100 flere ekspeditioner per dag sammenlignet med samme periode i den tidligere butik i Starup, fortæller Dorte Gude.

Hun har desuden hilst på flere kunder, hun ikke tidligere har set. Forbikørende bilister, der er blevet fanget af den nye indkøbsmulighed og OK-tank, og som klart har været med til at øge omsætningen.

- Vi har haft flere kunder på vej fra Billund Lufthavn til Varde, og det var et af de afgørende formål med at bygge helt ud til rundkørslen, hvor der dagligt passerer 6000 biler. Desuden håber vi på mere salg, når den nye miljøstation åbner herude om en månes tid, uddyber Dorte Gude. En stille formiddag indhyllet i kraftig regn er hun på arbejde sammen med Marie Vedstesen, der har arbejdet i Dagli'Brugsen i 42 år.

Også hun er glad for den nye butik og hæfter sig blandt andet ved det gode indeklima og den gode plads i butikken på 700 kvadratmeter.

- Der er dejlig varmt i butikken, lyder det med et smil fra den rutinerede butiksmedarbejder, der fortæller, at hun i den tidligere butik kendte stort set alle kunder, men nu oplever flere og flere, hun ikke har set før.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce