Annonce
Debat

Suppleanten, der blev vraget, bruger landbruget som prügelknabe

Foto: Johnny Pedersen

Debat: Landbruget afvikler sig selv, skriver Anni Jørgensen i Danmark 18. juli – i et forsøg på at udvikle sig selv til en politisk fremtid. I 2017 stillede hun op for Dansk Folkeparti til byrådsvalget i Horsens, men kom ikke ind. Senere blev det dog til et barselsvikariat og dernæst til en fast plads, da et medlem trak sig.

Anni Jørgensen fandt, at hendes parti var på gale veje, fordi det prioriterede kernevelfærd, skoleforhold og det gode liv på landet over det, vi byder naturen, vandløb og vore grøftekanter. For at ændre herpå gik hun efter at blive spidskandidat ved valget i år – og fik én stemme, mens 23 genvalgte gruppeformanden. Så meldte hun sig ud af partiet, men beholdt det mandat, det havde foræret hende.

Denne adfærd er ikke ukendt i noget parti, blot udryk for utiltalende moral. Nu stiller Jørgensen op for Miljølisten – foreløbig ene kvinde. Skulle der være andre, som sætter grøftekanter over kernevelfærd, er de velkomne, siger den 46-årige korrespondent og bager – som har betroet Horsens Folkeblad, at hun vil blive ved med at skrive kritiske læserbreve mod landbruget. På det felt er hun til at stole på.

Annonce


Det er ikke sandt, at landbruget står for kun én pct. af Danmarks BNP, der i 2020 var på 2.330 milliarder kroner.


Det fik formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, at mærke i Avisen Danmark 18. juli. Fred være med, at Anni Jørgensen bruger grundlovens paragraf 77 til almindelig, underlødig nedrakning af landbruget. Den disciplin accelererer også en del såkaldt grønne ngo’er og nogle røde politikere i. Det er mere betænkeligt, at hun fører falsk tale. Det er ikke sandt, at landbruget står for kun én pct. af Danmarks BNP, der i 2020 var på 2.330 milliarder kroner. Udover at forsyne hjemmemarkedet, står fødevareklyngens for en eksport på 170 milliarder og beskæftiger 190.000, som betaler skat til anlæg og drift af skoler, universiteter, hospitaler, infrastruktur m.v.

For nogle år siden var landbruget blevet så kvælstofforarmet, at den internationale kornhandel indførte kontraktbestemmelsen ”Danish Excluded”. Vores brødkorn var ved at blive for proteinfattigt for, ja – bagere som Anni Jørgensen! Alligevel vil hun nedlægge det konventionelle landbrug og af med de store, rationelt drevne besætninger. Gad vide, om hun aner, at heller ikke økologerne kan klare sig uden kvælstof og fosfor – og derfor køber gylle i det konventionelle landbrug, som hun vil slagte?

Der er brug for miljøtænkning i politik. Tænk, om vi kunne få målt grundvandet for gifte fra bildæk og kræftfremkaldende asfalt-tjære, medicinrester, husholdningskemi, kosmetik, fluor til træimprægnering, undervognsbehandlingsmidler, og brandslukningskemi.

Udfordringen fra tidligere tiders brug af pesticider er løst, selvom Anni Jørgensen ikke har forstået det – ligesom hun næppe hæfter sig ved, at hun i dag skal bruge under 10 pct. af sin disponible indkomst på at købe mad og drikke mod 30 pct. i 1950’erne. Hendes ønskeform for landbrug vil bringe os tilbage hertil. Så bliver der råd til færre biler og udlandsrejser – og tid til ferie som tidselgemytter i vore blomstrende vejgrøfter.

Annonce
Debat For abonnenter

JydskeVestskysten mener: Radikale må langt om længe sige fra over for ultrarød politik

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Halvdelen af Esbjergs ambulancer er flyttet til Fyn i to uger: Udmattede ambulancereddere er bange for at lade borgere i stikken

Sønderborg For abonnenter

Politimand frygtede for sit liv: Bosnisk pistolmand kan vende retur til Danmark om seks år

Varde

Krav om at ældremad skal produceres i Varde holder ikke i retten : Forventer at flytte 2-3 medarbejdere til Vejle

Vejen

Kommunen hyldede sine helte: Jernmanden Frank gjorde det umulige trods hård diagnose

Vejen

Klub har næsten fordoblet sit medlemstal: Her står frivillige i kø for at hjælpe

Varde For abonnenter

80-årige Flemming mister stort beløb på, at hotellet i hjembyen overlever: - Jeg låner stadig penge ud til gode projekter

Debat

JydskeVestkysten-leder om Arne-pensionen: Derfor er finansieringen håbløs

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Billund

Davidsen i Billund lukker: Vi har ikke udsigt til at skabe en lønsom forretning i Billund

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Vejen

Ildsjæle hædret:  Susanne er fast inventar i hallen

Haderslev For abonnenter

Ildspåsættelse gav forløsning: 24-årig brandstifter begyndte karrieren allerede som 16-årig

Esbjerg For abonnenter

Efter møde: Ingen udsigt til vagtlægebesøg i mindre byer foreløbig

Annonce