Annonce
Aabenraa

Sur bøde for ulovlig markedsføring af kosttilskud

Mit-Helse.dk holder til i Det Kreative Hus i Aabenraa. Arkivfoto: Claus Thorsted
Ulovlig markedsføring af et helseprodukt udløser en sur smiley og bøde til firma i Aabenraa.
Annonce

Aabenraa: - Jeg er meget overrasket, men jeg følger selvfølgelig fødevarerejseholdets anvisninger.

Sundhedskonsulent Margit Hansen er indehaver af firmaet Mit-Helse.dk, der holder til i Det Kreative Hus i Aabenraa, og hun havde for få dage siden besøg af Fødevarestyrelsens rejsehold. Det resulterede i en sur smiley og en bøde på 5000 kroner, fordi virksomheden markedsfører kosttilskuddet Asea som havende en gavnlig virkning mod sygdom.

Det er sket i vendinger som eksempelvis, at produktet øger sundheden i verden, og at det hjælper os med at leve længere og med at se yngre ud. Det må man ikke.

- Virksomheden har fået en sur smiley og en bøde, fordi den har anprist, at produktet Asea er godt mod sygdom. Det er der forbud imod at skrive i forhold til fødevarer, og da Asea er et kosttilskud, hører det under fødevarekategorien, forklarer Christina Møller fra fødevarerejseholdet.

Jeg har fjernet alt, hvad der anpriser produktet Asea.

Margit Hansen, sundhedskonsulent

Annonce

Har fjernet alt

Fødevarestyrelsens dukkede op hos Mit-Helse.dk på baggrund af en anmeldelse, og selv om Margit Hansen er overrasket over kontrolbesøgets udfald, så har hun efterlevet de anvisninger, som rejseholdets medarbejdere gav hende.

- Jeg har fjernet alt, hvad der anpriser produktet Asea, siger hun.

For fødevarerejseholdet er sagen fra Aabenraa ikke unik. En specialbutik i Ølgod fik forleden ligeledes en bøde på 5000 kroner og en sur smiley. Det var for ulovlig markedsføring af produktet Aroniabær, som blev beskrevet at kunne beskytte mod sygdomme som kræft, Alzheimer og urinvejsinfektioner.

- Vi har en del af den slags sager, siger Christina Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce