Annonce
Aabenraa

Sur smiley er glad igen: Bageri har fået styr på rengøringen

Sønderjysk Rugbrødsbageri i Hellevad kan igen fremvise en kontrolrapport med rene 1-taller, der betyder ingen anmærkninger. Arkivfoto: Claus Thorsted

Sønderjysk Rugbrødsbageri fik i juli en bøde på 20.000 kroner for mangelfuld rengøring og skadedyrssikring. Nu har Fødevarekontrollen tjekket, at alt er, som det skal være.

Hellevad: "Forholdet er bragt i orden". Den sætning går igen i Fødevarestyrelsens rapport fra et kontrolbesøg mandag på Sønderjysk Rugbrødsbageri A/S i Hellevad.

Det var et ekstra besøg, fordi bageriet, der leverer rugbrød til supermarkedskæder og andet bagværk til de tre Klosterbageriet-butikker i Løvbjerg i Aabenraa, i gågaden i Tønder og i Løgumkloster, i juli fik en bøde på 20.000 kroner for mangelfuld rengøring og skadedyrssikring. Bøden var den tredje på ti måneder til bageriet, der i februar var lukket i halvandet døgn, fordi der var blevet konstateret kakerlakker.

Men nu har Fødevarestyrelsen altså atter vendte tomlen opad og konstaterer, at "virksomheden har iværksat tiltag, der sikrer, at lokaler, udstyr og inventar fremadrettet fremstår velvedligeholdt, rengøringsvenlig og skadedyrsikret".

JydskeVestkysten har kontaktet Dennis Andersen, der sammen med sin far, Kell Andersen, og bror, Michael Andersen, ejer Sønderjysk Rugbrødsbageri A/S, men hans eneste kommentar til, at den sure smiley er blevet glad, er "ingen kommentarer".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce