Annonce
Aabenraa

Sur smiley er glad igen: Bageri har fået styr på rengøringen

Sønderjysk Rugbrødsbageri i Hellevad kan igen fremvise en kontrolrapport med rene 1-taller, der betyder ingen anmærkninger. Arkivfoto: Claus Thorsted

Sønderjysk Rugbrødsbageri fik i juli en bøde på 20.000 kroner for mangelfuld rengøring og skadedyrssikring. Nu har Fødevarekontrollen tjekket, at alt er, som det skal være.

Hellevad: "Forholdet er bragt i orden". Den sætning går igen i Fødevarestyrelsens rapport fra et kontrolbesøg mandag på Sønderjysk Rugbrødsbageri A/S i Hellevad.

Det var et ekstra besøg, fordi bageriet, der leverer rugbrød til supermarkedskæder og andet bagværk til de tre Klosterbageriet-butikker i Løvbjerg i Aabenraa, i gågaden i Tønder og i Løgumkloster, i juli fik en bøde på 20.000 kroner for mangelfuld rengøring og skadedyrssikring. Bøden var den tredje på ti måneder til bageriet, der i februar var lukket i halvandet døgn, fordi der var blevet konstateret kakerlakker.

Men nu har Fødevarestyrelsen altså atter vendte tomlen opad og konstaterer, at "virksomheden har iværksat tiltag, der sikrer, at lokaler, udstyr og inventar fremadrettet fremstår velvedligeholdt, rengøringsvenlig og skadedyrsikret".

JydskeVestkysten har kontaktet Dennis Andersen, der sammen med sin far, Kell Andersen, og bror, Michael Andersen, ejer Sønderjysk Rugbrødsbageri A/S, men hans eneste kommentar til, at den sure smiley er blevet glad, er "ingen kommentarer".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Kolding For abonnenter

- At lukke en havn... det er sgu da ikke noget, man bare lige gør

Annonce